Здраве и красота

Ползите от прилагането на ледени кубчета върху лицето

Масажиране с лед намалява бръчките и възпалението

03.06.2021г. / 09 38ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако се стремите да поддържате кожата си здрава, еластична и красива, вероятно сте опитвали всякакви процедури. Ако не сте чували за терапията с ледени кубчета, може би е време да ги включите в рутината си.

Масажирането с ледени кубчета може да има някои ползи за кожата. Тази ледена терапия може да подобри структурата на кожата, да стимулира кръвообращението, да намали възпалението и гнойните пробиви при акне, да редуцира подпухналостта и тъмните кръгове под очите.

Ежедневни навици, които причиняват поява на бръчки

Ако имате мазна кожа, масажирането с ледени кубчета може да намали секрецията на себум, което може да допринесе за облекчаване на акнето, както и да намали неприятното лъщене. Това ще помогне и гримът ви да стои по-дълго върху кожата, пише dermovia.com.

Прилагането на ледено кубче върху активно възпаление, пъпка или друго възпаление, ще намали симптомите на възпалението, зачервяването, подуването, ще ограничи притока на кръв към засегнатата тъкан и по този начин ще ускори процеса на оздравяване. Ледената терапия намалява реакцията на имунната система към възпалението и допринася за по-бързото му преодоляване.

Вредни навици, които предизвикват ранна поява на бръчки

Прилагането на ледени кубчета е страхотен начин да намалите подуването на лицето и подпухналостта, особено сутрин. Масажирането на засегнатите зони с кубче лед ускорява процеса на спадане на подпухналата тъкан, като придава по-млад и стегнат вид на кожата. Освен това ледената терапия спомага и за намаляване на видимите бръчки.


Снимка: iStock

Можете да използвате не само ледени кубчета от вода, но и от прясно мляко, чай или вода с добавени етерични масла.

Ако замразите прясно мляко под формата на кубчета, това ще даде допълнителен ексфолиращ ефект при прилагането им. Това е така заради наличието на млечна киселина в млякото, която има ексфолиращ ефект. Масажирането с ледени млечни кубчета почиства горния слой на кожата, отстранява мъртвите клетки и стимулира регенерацията на подлежащите клетки.

5 начина да намалите бръчките по челото

Ледените кубчета с чай и етерични масла са препълнени с антиоксиданти, борещи се с възпаленията и стареенето на кожата. Те осигуряват допълнителен блясък и свежест, подобряват кръвообращението и стимулират деленето на клетките. Чаят има антистареещи свойства, които допринасят в борбата с бръчките.

Използвайте кръгови движения при масажиране. Избягвайте да оставяте кубчето лед продължително време върху една зона, за да избегнете нараняване на кожата.

Коментирай