Здраве и красота

Защо не трябва да носите тесни дрехи всеки ден

Какви са опасностите за здравето?

07.06.2021г. / 08 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Никой не иска да се облича в дрехи демоде. Тесните дрехи са все по-актуални. Освен това подчертават красивите извивки на тялото, за които сте се постарали с толкова много тренировки и хранителен режим. Как да не се похвалите с един прилепнал скини панталон, който да подчертае красивите ви форми!

8 начина, по които дрехите ви убиват

Носенето на тесни дрехи обаче не е никак безобидно, особено ако ги носите всеки ден. В дългосрочен план тесните дрехи могат да имат силно негативен отпечатък върху здравето ви и то в много направления. Тесните дрехи могат да повлияят негативно на храносмилателната, кръвоносната, нервната, сърдечносъдовата система, да влошат някои съществуващи заболявания, дори да предизвикат киселинен рефлукс и язви, според LifeHack.org.

4 начина, по които продължителното седене ни вреди

Ако носите тесни дрехи всеки ден в продължение на часове, лимфната ви система се затруднява изключително много да извършва нормалните си функции. Циркулацията на лимфата и без това е значително по-бавен процес в сравнение с този на кръвоносната система. Чрез носене на стегнати дрехи вие затруднявате още повече лимфния поток, а това води до натрупване на токсини в тялото.

Прекалено тесните дрехи затрудняват и кръвообращението. Това може да доведе до заболявания на кръвоносните съдове, включително и до поява на кръвни съсиреци.

Какъв модел дънки подхождат на фигурата ви

Тесните дрехи са вредни и за кожата. Те причиняват запотяване и запаряване, което може да доведе до кожни инфекции. Микробите и бактериите по кожата биват притискани и втривани в нея, като това създава допълнителни условия за кожни инфекции и проблеми.

Свързани статии

Тесните панталони и клинове могат да предизвикат и храносмилателни проблеми, особено ако носите тесни дънки, докато работите седнали на бюро. Те притискат храносмилателния тракт, като затрудняват обработката на храната, притискат диафрагмата, водят до поява на киселини.

Какво не трябва да носите по време на полет?

Тесните дрехи засягат и нервната система. Чрез притискане на нервните окончания и пътища, които покриват цялото тяло, е възможно в крайниците да се появи тръпнене, гъделичкане, тремор, парене, усещане за иглички. Това може да доведе до по-сериозни неврологични проблеми в бъдеще.

Ако имате високо кръвно налягане и разширени вени, правете това!

Носенето на тесни дрехи е противопоказно. Въпреки това не е задължително да се отказвате от тях напълно. Носете ги умерено и не всеки ден. Важно е да не насилвате тялото си да влезе в няколко размера по-малки дрехи. Можете да изглеждате прекрасно в скини силует, който ви е по мярка. Редувайте тесни с по-широки дрехи.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )