Здраве и красота

Маска с кисело мляко и магданоз при подпухнали клепачи

Помага и при тъмни кръгове

06.07.2021г. / 08 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Недоспиване, хроничен стрес, продължителни часове работа пред компютър, нездравословно хранене, ген… Всичко това се отразява на нашата красота и особено на състоянието на кожата около очите. В дългосрочен план всичко изброено може да доведе до появата на подпухвания, торбички, тъмни кръгове, които ни карат да изглеждаме по-уморени, отколкото се чувстваме.

Козметичните средства и процедури, промяна в навиците и начина на хранене, определено могат да ни помогнат. Но не бива да забравяме и малките трикове за красота с естествени продукти. Вижте една лесна, но ефикасна маска за околоочен контур с кисело мляко и магданоз.

Необходими съставки:

Магданоз – магданозът има невероятни ползи за тялото, както вътрешно, така и външно. В тази разкрасяваща идея ароматната подправка спомага за намаляване на подпухналостта и подобряване тена на кожата в областта на околоочния контур. Още за ползите от магданоза вижте тук.

Тоник с копър против тъмни кръгове около очите

Кисело мляко – Киселото мляко помага за намаляване на подпухналостта и тъмните петна, като същевременно хидратира кожата и я стяга. Тук може да видите няколко идеи за маски за лице с кисело мляко.

Свързани статии

Как да си приготвите тази лесна маска за очи?

В блендер или кухненски робот комбинирайте 2 с. л. кисело мляко с шепа свеж магданоз. Всичко се смила до получаването на гладка смес. Ако не разполагате с такива домакински уреди, наситнете хубаво магданоза.

Маската се нанася върху чиста и суха кожа в областта на околоочния контур и се оставя да действа 15 минути. Изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем. При добра поносимост може да правите тази маска 2-3 пъти седмично.

Коментирай