Здраве и красота

4 летни пилинга за лице и тяло

За красива и здрава кожа

08.07.2021г. / 06 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колко често ексфолирате кожата на лицето и тялото си? Някои дами вярват, че през летните месеци това не е необходимо, още повече, че така ще загубят своя бронзов загар. Всъщност, кожата ни се нуждае от пилинг и през летните месеци, за да е здрава, красива и за да задържим за по-дълго своя загар. Споделяме 4 рецепти за летен пилинг, подходящи за лице и тяло, които да пробвате.

Пилинг с кокосово масло и кафе

Лесен за приготвяне, но изключително добър за премахване на мъртвите кожни клетки, стягане на кожата и омекотяване. Може да се прилага върху лицето, тялото. Комбинирайте ½ ч. ч. смляно кафе с 1 ч. л. кокосово масло. За тяло. Количеството на съставките трябва да е малко повече от това за лице. Пилингът се нанася върху чиста кожа, след премахване на грима или след вземане на душ. Масажирайте с леки въртеливи движения около 1-2 минути, избягвайки зоната около очите. Оставете го да действа 10-15 минути. Изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

Домашен крем при екзема, дерматит и атопична кожа

Пилинг с мед и масла

Ароматен пилинг, който е чудесен и за третиране на целулита. Комбинирайте 2 ч. л. захар или сол с 1 ч. л. мед, няколко капки зехтин, 2-3 капки масло от грейпфрут, 2-3 капки масло от розмарин. С получения пилинг масажирайте отново предварително почистената кожа с леки масажни движения, без натиск, около 1-2 минути (за лицето). Изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

Най-добрите съставки за вашата кожа според зодията

Пилинг с какаово масло

Какаовото масло е изключително богато, подхранващо кожата и подходяща грижа през летните месеци (и не само). За да си приготвите пилинг с него комбинирайте 2-3 ч. л. кафява захар или смляно кафе или 2 с. л. какаово масло, няколко капки масло от бадем. Всичко се разбърка добре. Ако ще ексфолирате кожата на тялото си, увеличете количеството на съставките. Масажирайте пилинга върху лицето и шията около 1-2 минути и след това го оставете да действа 10 минути. Изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

Свързани статии

Пилинг с масло от шея

В малка тенджера, разтопете, но без да завират, 1 ч. л. масло от шея, 1 ч. л. кокосово масло. Добавете към тях смляно кафе или захар около 1 с. л. По желание може да добавите и няколко капки етерично масло от лавандула или шипки, малина. Нанесете с леки масажни движения. След 1-2 минути масаж може да оставите да подейства като маска за около 10 минути. След изплакване нанесете подходящ крем.

 

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати