Здраве и красота

7 съвета за неустоим грим през лятото

Винаги фиксирайте грима, за да го запазите свеж и естествен за по-дълго време

18.07.2021г. / 06 45ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Вече сме в разгара на лятото и с наслада се отдаваме на морски приключения, вълнуващи партита и забавления, като част от приятните емоции е и начинът, по който изглеждаме. Самочувствието, което всяка дама иска да има се дължи много често и на подходящия грим, който избираме за своята визия. За да сте неустоими по време на лятната  почивка, както и при всички вълнуващи изживявания, които ви предстоят в следващите горещи седмици, ще ви споделим няколко полезни грим препоръки за неустоим външен вид.

Започнете с подбора на правилния хидратиращ крем.

Една от първите и най-важни стъпки за грима през лятото е подготовката на кожата. Това включва задължително хидратиращ крем за лице, с който започва бюти рутината ни за деня. Хидратиращата грижа спомага кожата да е свежа, подхранена и по-гладка, за да можем да нанесем останалите продукти от макиажа.

Не пропускайте слънцезащитата.

След хидратацията през летните месеци задължителна е и слънцезащитата, за която не се уморяваме да пишем колко е важна както за здравето, така и за красотата на кожата ни. Повечето кремове за лице вече съдържат и слънцезащитни филтри, които предпазват кожата през деня, но ако вашата козметика няма SPF, задължително нанасяйте отделно такъв крем.

Ако през деня ще сте изложени дълго време на пряка слънчева светлина, не забравяйте да нанасяте на всеки 2 часа слънцезащитен продукт.

Инвестирайте в качествена база за грим.

В последните години един от задължителните козметични продукти на нашата тоалетка е базата за грим. Ако допреди няколко години тя се ползваше предимно от професионални гримьори, то днес е съществена част от макиажа ни и това не е случайно. Качествената база за грим спомага фините линии да се изгладят, така че щом нанесем останалите гримове лицето да е възможно най-нежно и гладко на вид и допир.

Базата за грим има и друго важно преимущество, а именно, че задържа грима свеж за по-дълго време, което през летните месеци и в жегите е голямо предизвикателство.

Не прекалявайте с грима през летните месеци и използвайте BB крем.

В горещините има опасност гримът ни да се разтече или размаже много по-лесно, отколкото през зимата, което неминуемо води до препоръката просто да нанасяме по-малко макиаж. Достатъчно е да използвате хидратиращ крем, качествена база за грим и BB крем. В последните години BB кремът се превърна в истински хит, защото съчетава няколко важни неща – покрива добре несъвършенствата, които искаме да прикрием, но без да прави лицето да изглежда като маска и е особено подходящ за дамите, които не обичат да се гримират твърде много. Често в тези кремове се съдържат и много ценни антиоксиданти като витамините A, C, E.

BB кремът се нанася лесно и прави кожата да изглежда много свежа и естествена, а освен това повечето BB кремове имат и добра слънцезащита, така че кожата ви ще е предпазена от UV-лъчите и ще изглежда прекрасно. Какво повече можем да искаме!

Добавете блясък.

Какво е летен грим без малко блясък? Ако искате зашеметяваща визия в лятната вечер, не забравяйте да нанесете бронзант на скулите, челото, шията. Той прави очите по-светли, зъбите по-бели и цялото лице сякаш сияе.

За да поддържате грима свеж и все пак естествен, нанесете бронзант само на високите точки на лицето, там, където слънцето се отразява – челото, скулите, брадичката и малко на носа.

Играйте си с цветовете.

Лятото е сезонът, в който спокойно можем да си позволим повече ярки цветове, свежи, неонови дори. Кога, ако не през летните месеци можем да си отпуснем душата и да се развихрим с цветовете? Позволете си тази свобода и фриволност и си поиграйте с ярки цветове и различни нюанси.

Ако досега сте се притеснявали да експериментирате с цветовете в грима, оставете неудобството в миналото и посегнете към цветната палитра. Опитайте нови комбинации в грима, но ако все пак се притеснявате и държите на по-неутралните цветове, акцентирайте върху устните с по-ярко червило или гланц, за да направите красив контраст.

Ориентирайте се към водоустойчиви варианти на любимите ви продукти.

През лятото сме много често в близост с водата, независимо дали сме на море или на басейн. Заради любимото плуване обаче се възпираме да се гримираме от страх макиажът да не се разтече и лицето бързо да се превърне от шедьовър в карикатура. За да изглеждате добре въпреки опасността от разтекъл се грим, просто се ориентирайте към водоустойчиви варианти на любимите ви грим продукти. Следете за атрактивни предложения като тези на черен петък, които ще ви дадат възможност да се снабдите със страхотни продукти на изгодни цени.

Запазете грима си свеж и в добър вид с фиксиращ спрей.

Финалният щрих, който не бива да се пропуска при грима през лятото е неговата фиксация с подходящ спрей. Този продукт запазва грима свеж и сияен за по-дълго време, така че да не се налага често да отскачаме до тоалетната, за да коригираме макиажа и да се притесняваме, че той не е в добър вид. Особено подходяща е употребата на спрея за вечерни събития и партита, когато последното, за което искаме да мислим е гримът ни, вместо да се наслаждаваме на приятна компания, музика и разхлаждащи напитки.

Снимки: istock

Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
.... ( преди 2 години )
v tazi jega ....namazana ? ne , blagodaria ! karam natur !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар