Здраве и красота

Всичко, което трябва да знаете за витамин С и защо трябва да го използвате

Започнете още сега

18.08.2021г. / 07 57ч.
Мария Дуковска
Всичко, което трябва да знаете за витамин С и защо трябва да го използвате

Когато настъпи лятото, първото нещо, което идва наум (освен басейна и плажа) е появата на петна по кожата. За да избегнем това, знаем, че нашият безпогрешен продукт ще бъде добър слънцезащитен крем. Но има и един таен помощник за здравето на кожата през лятото, който често забравяме - Витамин С.

Витамин С има множество предимства за кожата, сред които са:

▪ да придаде блясък на лицето;

▪ да унифицира тонуса и да намали дефектите;

▪ да гарантира ефекта “гладък тен”;

▪ да стимулира синтезата на колаген;

▪ да забави стареенето на кожата чрез антиоксидантна защита.

Сред всички негови предимства, споменати по-горе, трябва да отбележим, че витамин С играе основна роля при процеса на депигементация на кожата. Той действа освен като превенция, но също и като коректор на вече появили се петна. Когато сме изложени ежедневно на слънце, независимо дали сме на плажа или в града, допълнителна доза Витамин С върху кожата подмага регулацията на производството на меланин.

Известен мит за употребата на витамин С е, че е фоточувствителен и следователно несъвместим със слънцето. Скорошни проучвания разкриват обаче, че съвместимостта на витамин С със слънцето зависят от неговото pH. Има продукти, при които, за да се стабилизира витамин С са с киселинно рН (около 3,5). Тези продукти не се препоръчват да се съчетават с излагане на слънце, защото се потенцира ексфолиращото им действие.

Но продуктите, които са с витамин С и имат некиселинни рН нямат подобно противопоказание и спокойно могат да се прилагат без ограничение на излагането на слънце. Затова основния критерий дали да прилагате продукт с витамин С при слънце, не е съдържанието на витамин С, а рН на съответния козметичен продукт.

Използването на формули с некисело рН позволява използването на продукти с витамин С по всяко време на деня, както и през годината (включително лятото!). Препоръчва се прилагането му сутрин, защото благодарение на антиоксидантната си сила, той ще действа като щит срещу въздействието на всички агресивни фактори, на които сме изложени (слънчева радиация, замърсявания, тютюнопушене ...)

Испанската дермокозметика Laboratorios BABÉ предлага пълноценна гама от продукти, които осигуряват качествена грижа за здрава кожа за цялото семейство.

Разчитайки на иновативни дермо решения, BABÉ създаде своята концентрирана формула с витамин С под формата на ампула.

Ампулите Витамин С+ са с лека текстура и бързо усвояване. 10%-тният витамин С е стабилизиран при рН 7,5, което позволява целогодишно и независимо от нивото на слънцеизлагането. Ампулите Витамин С+ осигуряват гладък и равномерен тен, възстановяване на блясъка и озареността на кожата и поддържането на нейния здрав и свеж вид. Екстрактът от женско биле добавя и своя полезен ефект към изсветляването и ускорява добрата резорбция на ценните съставки.

Натуралният хидратиращ комплекс (NMF) в състава му осигурява 24-часов хидратиращ ефект, потвърден в различни клинични наблюдения.

Този оригинален комплекс от съставки – витамин С, женско биле и натурален хидратиращ комплекс, прави ампулите Витамин С+ на Laboratorios BABE полезен продукт за Вашата кожа през цялата година.

Коментирай
Свободно време