Здраве и красота

Ползи от маслото от слънчогледови семена за сияйна кожа

Защо е полезно за млада и красива кожа

18.08.2021г. / 15 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Съвременната козметика предлага невероятно богат спектър от продукти, с които да се грижите за кожата си. Въпреки това е добре да не забравяме, че и кухненският ни шкаф може да ни предложи изненадващи ползи в грижата за кожата. Един такъв натурален продукт е нерафинираното масло от слънчогледови семена

Как да използвате маслото гхи за красота

Натуралното масло от слънчогледови семена е не само вкусно и полезно, защото съдържа омега-6 мастни киселини. То е прекрасен начин да подхраните кожата си и да върнете блясъка и еластичността ѝ. 

Как се прави слънчогледовото масло?

Слънчогледовото масло е различно от обикновеното олио за готвене. Олиото е силно рафинирано, докато слънчогледовото масло се добива чрез студено пресованe на слънчогледовите семки, подобно на методологията за приготвяне на зехтин. 

По този начин се запазват всички качества на слънчогледовите семки. Те са много богати на витамин А, Е и D. Съдържат още каротиноиди, лецитин, токофероли. Всички те са антиоксиданти и имат невероятни ползи за здравето и младостта на кожата. 

Защо трябва да ползваме масло за лице заедно с крема?

Слънчогледовото масло е прекрасен овлажнител и омекотител, който има отлични подхранващи ползи за кожата. То успокоява чувствителна кожа, хидратира в дълбочина и има противовъзпалителни свойства. 

Кои са ползите за кожата от слънчогледовото масло?

Хидратация 

Слънчогледовото масло е прекрасен хидратант, който има свойството да успокоява и подхранва в дълбочина. Слънчогледовото масло помага на естествената влага да се задържи в кожата. Текстурата на това масло е лека и помага на кожата да го абсорбира бързо, като не омазнява за разлика от други масла. 

Прави кожата по-здрава 

Слънчогледовото масло съдържа линолова киселина, която създава естествена бариера между кожата и околната среда. Това предпазва кожата от вредните влияния на околната среда и различни химикали. 

15 начина да ползвате кокосово масло за повече красота

Забавя стареенето 

Слънчогледовото масло съдържа витамин Е, който е много мощен антиоксидант. Той се бори със свободните радикали, като неутрализира действието им и забавя процесите на стареене, отпускане на кожата и поява на фини линии и бръчки.  

Свързани статии

Предпазва от изгаряне 

Слънчогледовото масло има свойството да предпазва кожата от увреждания при слънчево изгаряне. Това се случва благодарение на бариерната му функция, както и на богатото наличие на антиоксиданти в него. 

Успокоява кожата

Маслото от слънчогледови семки успокоява кожата и има противовъзпалителен ефект отново благодарение на антиоксидантите в състава си. Премахва сухотата и усещането за опъване на кожата. 

Масло от жожоба за красива кожа

Подобрява текстурата на кожата

Слънчогледовото масло е много добър приятел на сухата кожа, защото я омекотява, овлажнява и успокоява раздразненията. То е с лека текстура, което го прави подходящо и за мазна кожа, защото не запушва порите и няма комедоногенен ефект. 

Коментирай
Свободно време