Здраве и красота

Лунна диета за септември

Елиминира излишните течности от организма

31.08.2021г. / 17 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли, че дори малки промени в начина на хранене, могат да ни накарат да се чувстваме по-енергични, да не задържаме излишни течности, да се отървем от досадното главоболие и мудност. Всичко започва с малки стъпки, изисква се постоянство, а резултатите няма да закъснеят. 

Признаци, че черният дроб е пълен с токсини

Лунната диета е чудесно начало на един нов и по-здравословен режим на хранене. При нея има няколко лунни фази, които следваме и по време, на които консумираме само вода, чайове, фрешове.

Плодове за отслабване – най-добрите сред тях

Всяка лунна фаза има 24 часа. За това време, тялото ни успява да се раздели с част от излишните течности и токсини. След приключване на съответната лунна фаза е важно и да се захраним постепенно, тъй като по време на диетата не се консумират млечни продукти, мед, твърди храни, тестени изделия. 

След като дадем постепенно на организма си зеленчуци, по-леки меса, кисело мляко, до следващата лунна фаза от лунната диета, бихме могли да опитаме да се храним по-здравословно. Това означава да намалим консумацията до минимум на пакетирани храни, захарни изделия, сол, колбаси, тестени изделия, консервирани храни, газирани напитки, сокове в кутия, алкохол.

Свързани статии

В първите дни може да ни малко трудно, но след това усещаме себе си много по-здрави, енергични, спортната активност е по-продуктивна. Лунната диета е ново начало. С настъпването на всеки нов месец, поглеждаме към календара, за да си запишем и фазите на Луната за диетата.

Ето кои са те за месец септември 2021. 

  • 6.09.2021г - 03:01 часа - новолуние;
  • 13.09.2021г - 23:20 часа - първа четвърт;
  • 21.09.2021г - 02:44 часа - пълнолуние;
  • 29.09.2021г - 04:24 часа - последна четвърт.
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
Свободно време