Здраве и красота

10 съставки, които се борят с бръчките и стареенето на кожата

Включването им в рутината за млада и сияеща кожа забавя преждевременното стареене

05.10.2021г. / 06 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Слънцезащитен фактор

Много хора правят грешката да използват продукти със слънцезащитен фактор само когато са на плажа. Фотозащитата е задължителна през цялата година. Тя трябва да се включва в рутината в грижата за кожата, защото забавя стареенето и намалява риска от рак на кожата.

Какво показват бръчките на лицето за здравето ви?

Свързани статии

Витамин С

Витамин С е мощен антиоксидант, без който синтезът и усвояването на колагена са немислими. Той също има свойството да неутрализира свободните радикали, ускоряващи стареенето и причиняващи бръчки по кожата. Витамин С изсветлява кожата, изравнява и тонизира тена, прави текстурата на кожата по-гладка и свежа.

Как да използвате ретинол против бръчки

Хидрокси киселини

Хидрокси киселините са важни в грижата за кожата и забавянето на появата на бръчки, защото са прекрасен начин да ексфолирате кожата и да отстраните мъртвите клетки. Редовното ексфолиране на кожата е незаменима част от грижата за превенцията на бръчки и фини линии. Хидрокси киселини изглаждат повърхността на кожата, стимулират колагена. Важно е да се консултирате с дерматолог преди прилагането на ексфолиращи киселини, за да не увредите кожата си. Той ще прецени какви точно киселини са приложими във вашия случай, както и точното им дозиране.

Коментирай