Здраве и красота

10 съставки, които се борят с бръчките и стареенето на кожата

Включването им в рутината за млада и сияеща кожа забавя преждевременното стареене

05.10.2021г. / 06 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръчките са последното нещо, което искаме да виждаме по кожата си. Преждевременното стареене на кожата е проблем, с който всяка жена се сблъсква и който трябва да бъде забавен възможно най-много във времето.

Какво не знаем за бръчките?

Съществуват множество продукти в грижа за кожата, които се борят с ранната поява на бръчки. Не всички от тях обаче са еднакво ефективни. За да бъде кожата ви защитена от ранното стареене и за да е достатъчно добре подхранена и хидратирана е важно козметичните продукти, които избирате, да съдържат някои доказано ефективни съставки в борбата с бръчките. Според доктор Джошуа Зейхнер, дерматолог в болница Mount Sinai в Ню Йорк, цитиран от everydayhealth.com, тези съставки са изключително важни и трябва да присъстват в рутината за кожата.

Витамини от група В

Витамините от група В са много важни за здравето на кожата, косата и ноктите. Те се срещат в различни форми и комплекси в различните продукти в грижата за кожата. Функциите на всеки витамин от група В е индивидуална и е съществена в различни аспекти за кожата. Ето защо е важно да определите типа кожа и нуждите ѝ, за да изберете точния продукт за вас.

Как да забавим появата на бръчки около очите?

Коензим Q10

Коензим Q10 защитава кожата от стареене, като стимулира синтеза и усвояването на колагена. Този коензим е антиоксидант с мощно действие, който защитава кожата от вредни влияния на околната среда и асистира в изграждането на нови млади клетки. Коензим Q10 играе важна роля в запазването на еластичността на кожата и поддържането на стегнатия ѝ вид.

Мед

Медта е елемент, който предотвратява увисването на кожата и появата на бръчки. Медта участва в обновяването на клетките и синтеза на нови клетки в кожата. Свързва се с протеините и изгражда стабилни връзки в тъканите, така че да се намалят щетите от стареенето, свързани с отпускане и увисване на кожата, особено при промени в теглото.

Маски за лице при бръчки и за незабавно освежаване на кожата

Зелен чай

Зеленият чай е изпълнен с множество антиоксиданти, борещи се с процесите на стареене. Той може да се консумира ежедневно, тъй като вътрешното подхранване на кожата е от съществено значение. Може да се избират и продукти, съдържащи мощни екстракти от зелен чай за допълнителна грижа отвън.

Коментирай