Кожата изисква грижи, за да бъде жизнена, блестяща и красива. С помощта на грим можем да прикрием всяко несъвършенство, но това не решава проблемите на кожата. Тя се нуждае от подхранване и добра грижа както отвън, така и отвътре, за да сияе.

10 антиоксиданта за сияеща кожа и откъде да ги набавите

Можете да се погрижите за кожата си подобаващо, така че да не се налага да прикривате с грим несъвършенствата по нея. Накарайте кожата си да блести, сияе и омайва с няколко съществени стъпки.

Кои са успешните формули, които действат така, че да накарате кожата си да сияе дори без грим?

Поддържайте кожата винаги добре хидратирана

Естественият блясък на кожата идва с добрата хидратация. Ако кожата не е добре хидратирана и овлажнена, тя губи еластичността и свежия си вид. Добре хидратираната кожа е в състояние да се справя с всички вредни фактори от околната среда. Ако кожата е суха, тя е по-податлива на дразнене, бактерии, нацепване, поява на бръчки, податлива е и на вредните влияния на слънчевите лъчи.

Ако лицето ви е сухо, зачервено, лющещо се, това подсказва за влошена бариерна функция на кожата, която се подобрява с добра хидратация.

10 бюти храни за сияеща кожа

Хидратирането е важно не само отвън с подходящите продукти според типа кожа, но и отвътре. От голямо значение е да пиете повече течности, предимно вода, но и течности, богати на антиоксиданти – чай, плодови и зеленчукови сокове, както и напитки, които не съдържат добавени захари. Добавените захари имат възпалителен ефект и влошават състоянието на кожата.

Озаряващи серуми

За да накарате кожата си да сияе и да изглежда перфектно без грим, включете в рутината си озаряващи серуми. Сред най-подходящите от тях е серумът с витамин С. Той е много мощен антиоксидант, който стимулира синтеза на колаген, даващ младост и свежест на кожата. Серумите с витамин С имат противовъзпалителен ефект и стимулират бързото обновление на кожните клетки.

3 рецепти за смути за сияеща кожа

Хайлайтър

Ежедневната грижа за кожата без грим може да включва употребата на хайлайтър. Може да се изненадате, че той може да работи по-добре за кожата ви от козметичните продукти и грима. Гримьорът на звездите Моника Бландер съветва пред prevention.com да избирате розови и по-свежи нюанси пред бляскавите такива, защото те имат по-естествен вид и придават на кожата сияен ефект.

Още по темата

Охлаждане

Ако лицето ви се зачервява или се появяват петна, тъмни кръгове под и около очите, можете да се преборите с тези негативни ефекти, като използвате охлаждането, като терапия за кожата и стимулация на кръвообращението. Използвайте охладена във фризер лъжица, с която да третирате засегнатата зона например около очите. Охлаждането стимулира кръвообращението в кожните клетки, като по този начин спомага за премахването на уморения вид на кожата, тъмните кръгове, подпухналостта. Масажирайте за няколко минути с кубче лед, увито в мека памучна кърпа. Това също помага за озаряването на кожата и по-сияйния ѝ вид.

Маски с ягоди за сияеща кожа

Масаж

Масажирането на лицето е друг добър метод да подобрите циркулацията на кръвта в кожата на лицето и да направите достигането на хранителните вещества от кръвта по-лесно. Масажирането на лицето стимулира стегнатия вид на кожата, озарява текстурата и тена, намалява пигментацията и бръчките. Можете да съчетаете прилагането на серум с масажни движения. Използвайте пръстите си или масажен ролер, с който да втриете серума в кожата за по-добро усвояване.