Здраве и красота

Лунна диета за ноември

Да елиминираме излишните течности

04.11.2021г. / 10 08ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

С настъпването на всеки нов месец поглеждаме към календара и фазите на Луната. Те ще ни насочат в кои дни можем да следваме лунната диета. Тя е подходящ режим на разтоварване за тези от вас, които искат да правят такива периодични гладувания. По време на всяка фаза на Луната от лунната диета се консумират само вода, чайове, фрешове – плодови, зеленчукови. Не се консумират подсладители, алкохол, млечни храни и всякакви други.

5 чая при кашлица

В краен случай, ако сега започвате с тази диета и усетите липса на енергия може да се консумира по-захарен плод, а в случай, че ви прилошее, трябва да спрете диетата. Лунната диета ни помага да елиминираме част от излишните течности и токсини. По време на този очистващ процес е нормално да се появи главоболие. След като приключи съответната лунна фаза е важно как ще се захраним.

5 напитки, богати на витамини за силен имунитет

Пристъпва се към консумация на бистри домашно приготвени бульони, малко количество кисело мляко. В следващите дни постепенно се включват варен картоф, леки меса, плодове и зеленчуци. Това ни помага не само да задържим резултата, но и да не си създадем стомашни неразположения.

Свързани статии

Лунната диета е чудесно начало на едно по-здравословно хранене, което ни помага да намалим до минимум във времето захарните изделия, соковете в кутия, газирани напитки, тестени закуски, колбаси. В следващите редове споделяме с вас фазите на Луната за месец ноември.

При настъпването на дадената лунна фаза в рамките на 24 часа консумирайте само течности. Сокове в кутии, газирани напитки не се разрешават.

  • 4.11.2021 г. – 23:26 часа – новолуние;
  • 11.11.2021 г. – 14:22 часа – първа четвърт;
  • 19.11.2021 г. – 10:41 часа – пълнолуние;
  • 27.11.2021 г. – 14:51 часа – последна четвърт.
Коментирай