Здраве и красота

Две съставки срещу тъмни кръгове и торбички под очите

За красива кожа

26.11.2021г. / 09 38ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако има нещо, което не харесваме върху лицето си от това е умореният поглед. Тъмни кръгове под очите, подпухнали клепачи. Колкото и да ги прикриваме с грим те са си там. В края на деня сякаш още по-видими, а и тази тежест и умора в очите.

4 витамина при торбички и тъмни кръгове под очите

Знаем че изстудените компреси с тирбички чай помагат при торбички и тъмни кръгове. Има и чудесни масла, козметични грижи. Но не бива да забравяме и за две съставки, които често са част от нашите домапни маски за лице, които също могат да ни помогнат да озарим погледа си – курмума и кисело мляко. 

Защо точно куркума и мляко?

Куркумата се използва от дълги години в аюрведа за здраве и красота. Повече за аюрведа може да прочетете тук. Въпреки сво интензивен цвят, тя спомага за намаляване на пигментните петна, стяга кожата, богата е на важни антиоксиданти, които са полезни за нея и подобрява цялостния ѝ вид. 

Свързани статии

От друга страна, киселото мляко естествено съдържа млечна киселина, която помага за нежното ексфолиране на кожата, премахвайки мъртвите кожни клетки. Леко охладено, поставено като маска в зоната на околоочния контур, киселото мляко намалява усещането за напрежение и подпухналостта. 

За да си приготвите маската ще ви бъдат необходими:

  • 1 супена лъжица кисело мляко;
  • 1 чаена лъжичка куркума на прах.

Всички съставки се комбинират добре. Маската се нанася върху проблемните зони на чиста и суха кожа. Оставя се да подейства 10-15 минути, след което се изплаква с хладка вода и се нанася подходяща козметика. 

Коментирай