Здраве и красота

Лесни трикове за уголемяване на малки очи

Как да използвате грим правилно, за да подчертаете визуално очите

18.11.2021г. / 17 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Очите са първото нещо, което другите забелязват у вас. Те са прозорецът към света, с който гледате и който привлича погледите към вас. Те са едно от най-мощните изразни средства, които притежава човек. Ето защо малките очи притесняват много жени. Тъй като очите са израз на женственост, на душевност, характер, те носят особено излъчване. За да подчертаете това излъчване е важно да знаете как да се грижите за очите си и как да ги гримирате така, че да ги уголемите оптично и да ги подчертаете подобаващо.

5 грешки в грима, които може да навредят на очите ви

Когато очите са големи и блестят, това ви прави привлекателна личност. За да помогнете на очите си да заблестят и да изглеждат добре, преди всичко се постарайте да си осигурявате достатъчно сън. Недоспиването причинява тъмни кръгове около очите, торбички, повехнала кожа, които вкупом смаляват още повече малките очи.

Хидратирайте се постоянно. Не забравяйте да пиете достатъчно течности. Това подобрява вида на кожата около очите. Водата играе съществена роля в това дали ще сте подпухнали и дали кожата ви ще има нездрав вид. Колкото по-добре хидратирани сте, толкова по-свежи изглеждат очите ви. Дехидратацията причинява подуване на зоната около очите, което допълнително ги смалява.

5 грешки с грима, които ви правят по-стари

Ползвайте околоочен крем. Той поддържа кожата в тази деликатна зона добре хидратирана, сияеща, здрава и еластична. Овлажнявайте очите всеки ден сутрин и вечер. Това ще въздейства благоприятно и върху кожата около очите, ще изглади бръчките и фините линии, ще подобри изгледа на очите.

Тренирайте редовно. Добрата двигателна активност влияе позитивно не само на тялото и фигурата, но и на кожата. Редовните тренировки подобряват текстурата и здравината на кожата, стимулират достигането на хранителни вещества до всяка точка от нея, което подобрява вида ѝ. Правете упражнения и за мускулите на лицето и около очите. Те помагат за поддържане на тонуса на лицевите мускули и предпазват от ранна поява на бръчки и смъкване на кожата.

Трикове за гримиране, които помагат да уголемите малките очи

Правила за грима за жени над 40 години

Коректор

Използвайте коректор, с който да прикриете пигментацията, тъмните кръгове, торбичките под очите. Те са следствие от стрес, недоспиване, дълги работни дни, вътрешни здравословни фактори. Тъмните кръгове правят очите да изглеждат още по-малки отколкото са. Използвайте коректор, за да накарате очите да изпъкнат.

Нанесете коректора под и около очите, за да покриете изцяло засегнатите зони. Това ще даде безупречна основа за грима ви, който ще помогне на очите да изпъкнат.

5 съвета за сияеща кожа дори без грим

Нанасяйте сенки за очи само във външния ъгъл

Ако имате малки очи е важно да използвате този трик за уголемяване. Нанасяйте сенки само във външната част на клепача. Така карате окото да изпъкне и да изглежда оптически по-голямо. Тъмните, кафяви, лилави или земни тонове в ъгълчетата на очите придават повече изпъкналост, обем и острота на погледа.

До какви рискове води ежедневното носене на грим?

Свързани статии

Добре оформени вежди

Те са част от цялостната визия на окото. Оформете веждите си добре. Нека са плътно подчертани, а не тънки. Внимавайте да не ги оформите с прекалено дебела линия, защото това има обратния ефект. Придържайте се към естествената им форма и дебелина.

Извивайте миглите

Добре извитите и подчертани мигли моментално придават обем на очите. Правят погледа по-остър и привлекателен.

4 причини да не пропускате нанасянето на база за грим

Използвайте очна линия

Можете да си поиграете със сенките и светлосенките, за да придадете повече големина и обем на очите. Използвайте черна очна линия и светли сенки в краищата на очите. Това прави очите по-дръзки, обемни, изпъкващи и по-големи.

Коментирай