Здраве и красота

10 физически проявления на бърнаут

Симптоми, които показват, че страдате от крайно емоционално напрежение

07.03.2022г. / 19 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Мускулни болки и спазми.

Тъй като мускулите се контролират от нервната система и импулсите, които тя изпраща, те се влияят от нейното състояние. Ако в нервната система има напрежение, породено от бърнаут, мускулите могат да станат напрегнати, твърди, схванати, да се появят чести силни крампи.

Факти за бърнаут синдрома, които вероятно не знаете

6. Високо кръвно налягане.

Кръвното налягане се влияе от нивата на стрес в тялото. То може да се повиши при хронично високи нива на стрес в тялото и състояние на бърнаут.

7. Храносмилателни проблеми.

Стресът и симптомите на бърнаут могат да засегнат и храносмилателния тракт. Тъй като нервната система е пряко свързана със стомаха и червата, стресът и пренапрежението могат да засегнат и техните функции. Възможно е да се появят гадене, повръщане, болки, киселини, запек, диария.

Техники за овладяване на бърнаут синдром

Свързани статии

8. Промени в апетита.

Бърнаут може да предизвика промени в апетита. Възможно е както да го потисне, така и да го увеличи. При някои хора може да се появи непоносимост към храни, които преди това са били любими и обратно – да се появи глад за храни, които допреди това не са били харесвани от страдащия от бърнаут.

9. Нервност.

Нервното поведение издава повишена възбудимост на нервната система. Тази възбудимост и повишена раздразнителност могат да идват от бърнаут, за който не подозирате. Гризане на ноктите, неспокойни крака, вибриращи под бюрото ви, тракане с пръсти или с химикалка по бюрото – всички тези и още симптоми подсказват за нервност.

13 начина, по които може да изглежда бърнаут синдромът

10. Възпаление.

Общото възпаление в тъканите може да се повиши вследствие на хроничния стрес в основата на бърнаута. То може да се изрази с болки в ставите, костите, зъбите, корема, да ви направи податливи на настинки и вирусни инфекции, да влоши симптомите при автоимунни заболявания.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
o , da , i tova e imalo v dnite mi .....no ve4e tialoto mi niama sili za da go pokaje....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар