Здраве и красота

Как да стимулирате растежа на миглите по естествен начин

Натурална грижа за здрави и гъсти мигли

21.03.2022г. / 14 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кой не мечтае за гъсти и пърхащи мигли. Всяка жена се радва, ако е горда притежателка на естествени мигли, които растат достатъчно бързо, гъсти са и не се налага да се добавят изкуствени уплътнители към тях. За да бъдат гъсти и да растат бързо обаче миглите се нуждаят от специална грижа.

Подхранваща грижа за гъсти и дълги мигли

Как да стимулирате миглите да растат по-бързо и по-гъсти с помощта на натурални методи?

Уверете се, че премахвате грима изцяло

Остатъците от грим могат да навредят на фоликулите на миглите, като това да предизвика ускорено падане на косъмчетата и по-бавното им израстване. Старайте се винаги всяка вечер да премахвате грима изцяло.

Нанасяйте естествени балсами

Кокосовото масло, рициновото масло, алое вера – всички те действат като естествени стимуланти на растежа и балсами за нежните косъмчета на миглите. За бързо растящи и гъсти мигли нанасяйте от тези природни балсами, за да ги стимулирате.

Как да подсилим миглите?

Подхранвайте отвътре

Разнообразното и здравословно хранене е от голямо значение за растежа на миглите, а и на косата. Консумацията на повече пресни плодове и зеленчуци е от решаващо значение за здрави мигли. Те са богати на витамини и минерали, които подхранват косъма. Омега-3 мастните киселини също са много важни. Те насърчават растежа на миглите, правят ги по-здрави и лъскави.

Хидратирайте със зехтин

Зехтинът е една от най-прекрасните натурални съставки в грижата за миглите. Той е много богат на омега-3 мастни киселини, които едновременно подхранват и хидратират. Можете да го използвате като подхранваща маска или да премахвате грима си с него.

4 грижи за дълги и здрави мигли

Свързани статии

Накисвайте с кокосово мляко

Кокосовото мляко е много полезно за растежа на миглите. То е богато на протеини и мазнини, които насърчават растежа и здравината на косъмчетата. Можете да нанасяте чисто кокосово мляко върху миглите с напоен тампон. Оставяйте да подейства 15 минути и изплаквайте.

Масажирайте клепачите

Масажирането на клепачите стимулира кръвообращението. Притокът на кръв в тази нежна зона подхранва фоликулите на косъмчетата, като по този начин стимулира по естествен начин растежа им. Не забравяйте да масажирате много деликатно, за да не навредите на нежната кожа в тази зона.

Кокосово масло за здрави мигли

Обогатете грижата с рициново масло

Рициновото масло има мощни ползи в стимулирането на растежа на миглите и косата. То е естествен източник на витамин Е – антиоксидант, който подхранва, хидратира, овлажнява и спомага за регенерирането на клетките.

Коментирай