Здраве и красота

Лесни трикове за къдрене на косата без нагряване

Как да си направите къдрици без маша и преса

02.06.2022г. / 05 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Вълнистите къдрици са любима прическа за лятото. За оформянето им се използват маши и преси за коса, но има дни, в които нагряването на косата е последното нещо, което искате да правите с нея. Нагряващите уреди за прически може да са улеснение, с помощта на което да получите желаната прическа само след няколко минути, но имат сериозно увреждащо въздействие върху косата.

Накъдрете косата си с помощта на хартийки

Има много лесни трикове, с които да си направите вълнисти къдрици за лятото или просто да накъдрите косата си. Ето някои интересни идеи.

Плитки

Направата на плитки е най-лесният начин, с който да накъдрите косата си. Сплетете косата, докато е леко влажна. Оставете плитките за през нощта. На сутринта разплетете, но без да разресвате. Нанесете стилизираща пяна, която да поддържа плитките ви живи и подскачащи.

Как да накъдрите косата си с помощта на домакински гъби?

Увийте на рошаво кокче

Нанесете стилизираща пяна върху леко влажна коса. Увийте косата във формата на рошаво кокче. Прихванете с ластик. Оставете за през нощта. На сутринта само раздрусайте кичурите, така че да ги разделите и оформите. Може да добавите малко лак за коса, за да ги запазите през целия ден.

Как да накъдрите косата си без маша?

Трик със стара тениска

Вземете стара тениска. Увийте я на руло по дължина, като увиете добре. Хванете краищата с ластик за коса. Срешете косата си добре, така че да дойде пред лицето ви и да бъде максимално гладка. Сложете навитата на руло тениска върху главата си. Започнете кичур по кичур да навивате косата около тениската така, че тениската да се скрие напълно от кичурите коса. Спете с увитата около тениската коса. На сутринта освободете, разпилейте кичурите и нанесете малко стилизираща пяна или спрей за коса, за да ги оформите.

Усучете косата на малки охлювчета

За да получите по-наситени къдрици, усучете косата на малки охлювчета. Можете да го направите, като разделите косата на сектори и увиете два по два кичурите, докато не остане свободна коса. Всяко охлювче захванете с фиби. Изчакайте косата да изсъхне напълно, преди да освободите. Можете да използвате и ластици. Методът може да се използва и за през нощта. След като освободите косата, използвайте стилизираща пяна за оформяне.

Перфектни къдрици без маша и преса (видео)

Снимки: iStock

Коментирай