Здраве и красота

Какво се случва с червата, ако всеки ден ядем авокадо?

Авокадото е богато на витамини и минерали

18.06.2022г. / 05 26ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да бъде храносмилателната ни система в добро здраве, знаем, че начинът на живот в това число и на хранене е от съществено значение. В човешкото тяло „живеят“ голям брой бактерии, като най-много се намират в червата.

Хубавото е, че обикновено повечето от тях са полезни бактерии и предотвратяват развитието на микроби и инфекции. Според редица изследвания, в човешкото тяло има 4 пъти повече полезни бактерии от вредните.

Мощни незаменими ползи от авокадото

Западни учени са достигнали до извода, че има как да увеличим и да поддържаме добро количество на полезните чревни бактерии.

Оказва се, че тайната съставка се нарича авокадо.

Ново изследване установява, че ежедневната консумация на вкусното авокадо оказва положителен ефект върху стомашно-чревния тракт. Плодът не само спомага за увеличаване на броя на полезните бактерии и подобрява чревната флора, но също така намалява жлъчните киселини и увеличава мастните киселини.

Важни антиоксиданти за здраво сърце

Резултатите показват, че добавяйки всеки ден авокадо към менюто си, ние допринасяме за увеличаване на разнообразието на чревната флора. Специалистите смятат, че това от своя страна спомага за повишаване на имунитета, което намалява в някаква степен риска от развитието на различни заболявания като рак, диабет и сърдечносъдови заболявания.

Свързани статии

В допълнение, авокадото ни помага да избегнем чревни дисбаланси и раздразнения. Разбира се, не е необходимо да консумираме цяло авокадо всеки ден. Може да добавяме малко количество от него към нашите сандвичи, салати, смутита, сосове, здравословни десерти.

Освен авокадо, за да поддържаме в добро здраве и функция храносмилателната си система е важно да имаме редовна физическа активност, да пием достатъчно вода, да изградим балансирано и здравословно меню.

Коментирай