Здраве и красота

Пилинг с розова сол и розова вода за красива кожа

За красива кожа

18.07.2022г. / 05 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ексфолирането на кожата на лицето и тялото е важна част от грижата за нея. По този начин намаляваме омазняването, натрупването на мъртви кожни клетки, мръсотии, появата на пъпки, подобряваме тена ѝ. 

Има различни видове пилинги, които можем да закупим или да си приготвим сами у дома. Какво ще кажете за пилинг с розова сол? Розовата сол се смята за една от най-чистите форми на сол. Тя е богата на минерали като калций, желязо, магнезий, фосфор и калий. Чудесна е за направата на домашни ексфолианти. 

Как маслото от ядки на синя слива прави кожата по-млада

Как може да си приготвите бърза грижа за вашата кожа?

Към 1 супена лъжица розова сол, която може леко да счукате, ако е твърде едра, добавете 1 супена лъжица мед и няколко капки розова вода. Розовата вода и медът имат отлични  антимикробни и антиоксидантни свойства, също така овлажняват кожата, стягат я. Разбъркайте добре съставките и нанесете с леки масажни движения върху предварително почистена и суха кожа.

Захарен пилинг за лице с масла

Масажирайте нежно 1-2 минути (избягвайте да масажирате в зоната на околоочния контур, там може просто да оставите да действа като маска) и може да оставите да действа като маска около 10 минути. След това изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем. 

Свързани статии

Хималайската розова сол е чудесен детоксикатор, а в комбинация с розовата вода се смята, че може да допринесе за балансиране на нивата на рН на кожата ви. Този скраб може да ползва за лице или тяло. След неговото прилагане и при добра поносимост на съставките, кожата е озарена, гладка, порите са по-свити. Ако в първите минути след нанасянето на пилинга с розова сол усетите дискомфорт, незабавно изплакнете и повече не ползвайте. 

Коментирай