Здраве и красота

Маски за лице с какао

За повече красота и по-малко бръчки

05.08.2022г. / 09 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато чуем „какао“, винаги си представяме любимите ни шоколадови лакомства. Но качественото какао има редица ползи за здравето и красотата на нашата кожа, както ако го консумираме, така и ако го прилагаме под формата на домашни маски.

Какаото е богато на антиоксиданти, благодарение на които се ограничава отрицателното действие на свободните радикали. Антиоксидантите помагат за поправянето на част от щетите причинени от околната среда, стреса, нездравословното хранене, излагането на слънчева светлина и други.

Антиоксидантните флавоноиди, които се съдържат в него, се наричат флаваноли. Западни проучвания показват, че флаванолите помагат за възстановяване на кожата.

Днес в рубриката ни „Здраве и красота“ споделяме три домашни маски за лице с какао, с които да поглезите кожата си. За повече красота и по-малко бръчки.

Маска с мед и какао

Какаото и медът имат антиоксидантни свойства, намаляват вредите от свободните радикали, намаляват риска от бактериални инфекции, причиняващи появата на пъпки. Медът има стягащо и овлажняващо действие.

За да си приготвите тази маска комбинирайте 1 супена лъжица какао на прах, щипка канела, 1 супена лъжица мед. Разбъркайте всичко добре. Не забравяйте, че е важно маските за лице да се нанасят върху предварително почистена и суха кожа. Оставете тази какаова маска да действа около 20 минути. След изплакване с хладка вода може да нанесете подходяща козметика.

Как серумите за лице подобряват състоянието на кожата?

Маска с какао и кисело мляко

Киселото мляко е чудесно за подхранване и освежаване на кожата на лицето и шията, то подобрява тена на кожата, тъй като действа като нежен ексфолиант. Нанесено в областта на долния клепач, спомага и за намаляване на подпухването и тъмните петна. Домашните маски с него винаги са чудесни.

Домашен подхранващ крем с масло от ший и етерични масла

За да си приготвите вашата разкрасяваща грижа ще ви бъде необходимо да комбинирате 1 супена лъжица натурално какао на прах, 1 чаена лъжичка мед и 2 чаени лъжички кисело мляко. Всичко се разбърква добре. Маската се нанася върху лицето и се отмива след 10-15 минути. При необходимост нанесете подходящ крем.

Свързани статии

Маска с какао и кокосово масло

Ако не разполагате с кокосово масло, може да го замените с масло от жожоба, шеа, какаово масло. На водна баня леко разтопете 1 ч. л. от маслото. Добавете към него 1-2 ч. л. натурално какао на прах. Ако сместа е твърде гъста, добавете още малко масло. Тази маска е подходяща както за нанасяне върху лицето и шията, така и за зоната на околоочния контур. Може да я ползвате и само като маска за очи. Оставете съставките да действат 10 – 15 минути и изплакнете лицето си с хладка вода.

Коментирай