Здраве и красота

Как да се предпазим от лоши очи?

Древните ритуали могат да ни помогнат и за изчистване на лошата енергия

17.11.2022г. / 15 46ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

На всички ни се е случвало – отиваме на ново място, срещаме се с непознати, прибираме се вкъщи и вместо разтоварени и освободени от общуването с хора, ние се чувстваме потиснати и напрегнати. Това усещане може да е придружено дори с главоболие. В друг случай можем да изпитаме тези неприятни състояния, ако на гости ни е бил определен човек. Това може да е дори близък или роднина. За такава личност казваме, че има „лоши очи“ или пък, че е „енергиен вампир“. Не можем точно да дефинираме тези впечатления, но пък ясно можем да усетим негативните влияния на хора с подобна лоша енергия.

Как можем да се защитим при подобни ситуации?

Създайте невидим щит

Ако знаете, че ви предстои среща с много хора или пък с човек с лоша енергия, направете следното: седнете спокойно, отпуснете се и си представете, че сте защитени от невидим щит.

Представете си, че се намирате в нещо като черупка и никой не може да ви навреди. Можете да използвате тази визуализация, за да предпазите и ваши близки – деца, съпруг или родители.

5 растения за късмет и положителна енергия в дома

Използвайте мощната сила на водата

Във всички обичаи и вярвания водата е мощна сила за пречистване и възобновяване. Веднага след среща с негативен човек наплискайте лицето си с вода – вярва се, че така отмивате негативната енергия. Когато се приберете вкъщи, можете да си вземете душ.

Носете със себе си чесън

Може да ви се стори глупаво, но една малка скилидка може да ви помогне. От древни времена чесънът се е използвал за прогонване на зли сили и за предпазване от „лоши очи“. Поставете скилидка чесън в чантата си – така ще сте сигурни, че тя ви предпазва.

Ритуали за прочистване на негативна енергия от дома

Използвайте среброто като защита

Отдавна среброто участва в ритуали, свързани с прогонване на лоша енергия. Сребърните накити около врата и по ръцете ще ви предпазят от негативното влияние на околните. Имайте предвид, че за да се насладите на мощните енергийни ползи на среброто, не трябва да го комбинирате с други благородни метали.

Носете червен конец

Вярва се, че червеният конец ни предпазва от уроки. Неслучайно това е едно от първите неща, които правим, след като се роди бебе – слагаме на ръчичката му алено конче. Можете да използвате този мощен амулет и за себе си. Ако не желаете конеца да се вижда – носете го в дамската си чанта.

3 камъка за добро настроение

Ритуал със свещ

Ако след дълъг ден, наситен със срещи и общуване, се чувствате сякаш сте с „изпита енергия“, може да сте били обект на енергийно вмешателство. Опитайте се да се „прочистите“ – запалете свещ и отидете до ъглите на вашето жилище. Направете няколко кръгови движения във всеки ъгъл. След това повторете същите движения и пред вашето тяло. Така ще прочистите не само дома, но и себе си от негативна енергия.

5 прости промени в дома, които помагат при депресия

Гасене на клечки

Друг стар ритуал за премахване на лоша енергия, който можете да използвате както за малки деца, така и за възрастни. Сипете вода в купа. Запалете една клечка кибрит и я пуснете в купата. Повторете това още два пъти – докато клечките станат три. В зависимост от това дали клечките се докосват, можете да определите степента на енергийно вмешателство.

Ако клечките са далеч една от друга – вие не сте обект на енергийна атака; ако те се докосват – върху вас е упражнено леко негативно влияние. Ако клечките се застъпват – вие сте обект на мощно негативно влияние. В такъв случай – повторете отново ритуала. След като приключите, излейте водата от купичката заедно с друга течаща вода – в мивката или в тоалетната.

Коментирай