Всички сме чували за кедровите ядки и най-често ги консумираме, когато приготвяме домашно песто. Те са подходяща добавка и за други сосове, ястия, салати, смутита. Кедровите ядки са изключително богати на важни за здравето хранителни вещества, сред които цинк, желязо, витамини Е, К, магнезий, протеини и други.
Както останалите ядки, така и кедровите ни осигуряват полезни мазнини, които ни дават ситост и енергия. Въпреки това, сякаш по-рядко се сещаме да ги добавяме към менюто си за разлика от останалите видове ядки. Вижте защо кедровите ядки не са за пренебрегване.
Още по темата:
- Най-добрите и най-лошите храни за всеки тип кожа
- Кои ядки могат да удължат продължителността на живота?
- 6 причини да добавите към менюто си бадемово мляко
Коментари 0
Напиши коментар