Здраве и красота

Грим трикове за по-изразителен поглед

Осветлете вътрешната част на окото

26.10.2022г. / 12 37ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Пластичните и естетични процедури изживяват своя апогей – почти не можем да се сетим за известна личност, която няма намеси. Освен това тези интервенции са все по-достъпни и дори много от дамите, които ние познаваме, прибягват до тях. Ако обаче ни е страх, срам или пък нямаме финансова възможност – винаги можем да се доверим на хубавия грим. С негова помощ можем да увеличим устните, да скулптурираме лицето, да изпишем веждите и да направим погледа си по-изразителен от всякога. Именно очите са темата, която искаме да разнищим.

Има ли начин да направим очите си по-големи, а погледа си неустоим? Разбира се! Предлагаме ви няколко трика, с чиято помощ ще можете да направите това. Ето ги и тях:

Започнете с грижа за кожата

Преди да започнете да нанасяте грим, можете да освежите погледа, като използвате подходящите продукти за околоочната зона. Потърсете грижа, която е специално разработена, за да премахва подпухналостта и тъмните кръгове – например пачове, крем или серум. Помислете и за добра нощна маска, която можете да използвате вечер преди лягане.

Какво още ви трябва за свеж поглед? Търсете продукти, които съдържат пробиотици, хиалурон, ниацинамид, зелен чай, кофеин – тези съставки ще ви помогнат да „събудите“ очите си сутрин.

Напукани устни - 10 начина да решите този проблем през есента

Използвайте изкуствени мигли

Ако обичате видеоуроци и следвате гримьори в социалните мрежи, ще забележите, че масово за по-изразителен поглед те използват изкуствени мигли. Някои инфлуенсъри дори носят такива всеки ден. Ако и вие ги предпочитате, трикът, който можете да използвате е да ги поставите само в края на окото. Това ще го отвори, увеличавайки визуално обема му.

Изненадващи фактори, които състаряват кожата

Използвайте хайлайтър

За да направите окото по-голямо, поставете хайлайтър под линията на веждите. Вместо него можете да използвате бял или много светъл молив за очи.

Как да накараме миглите да растат като луди

Прикрийте тъмните кръгове

Тъмните кръгове около очите създават илюзия за сянка – в резултат на което окото може да изглежда по-малко.

Осветлете вътрешните краища на окото

За да възвърнете блясъка – сложете светли перлени сенки от вътрешната страна на ъгълчетата на очите и продължете леко към основата на веждите.

Извийте миглите

Това е един много прост трик, който може да направи очите ви да изглеждат наистина по-големи. Не пропускайте да извиете хубаво с машинка за мигли, а за да задържите резултата за по-дълго, преди това леко загрейте повърхността ѝ със сешоар. Но внимавайте да не се изгорите! Миглите ви ще получат приятна извивка, а за още по-добри резултати – използвайте спирала за извиване на миглите и обем. Тази хитринка е много полезна, особено ако имате прекалено прави мигли. Те могат да направят очите ви по-затворени.

Избягвайте прекалено плътната очна линия

По този начин можете да създадете обратния ефект – вместо да подчертаете и отворите окото, можете да го направите да изглежда по-малко и затворено. За да придадете дълбочина, по-добре използвайте сенки за очи. Вместо очна линия, можете да нанесете тънка черта с много добре подострен молив за очи.

6 начина да предотвратите появата на черни точки

Помислете за формата на веждите

Формата на веждите може да промени и начина, по който изглеждат очите. Опитайте се да създадете лека извивка някъде около средата на веждата – това ще накара окото ви да изглежда по-отворено и по-голямо. Можете да фиксирате веждите с гел или спирала.

Грижа за кожата през есента

Слагайте спирала и на миглите отдолу

Много жени смятат, че поставянето на спирала на долните мигли на окото е грешка. Това обаче не е така. За да придадете обем на окото, използвайте именно този трик. Това ще създаде баланс и ще накара цвета на очите ви да се откроява.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време