Здраве и красота

Как да стилизирате косата си без топлинна обработка

Използвайте спрей за плажни къдрици

16.11.2022г. / 11 56ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Визията безспорно е една от основните причини, които дават самочувствие на една жена. Когато тя се погледне в огледалото и хареса това, което вижда, тя има силата да преобърне света. За да се почувства така на помощ идва арсенал от дрехи, козметика и продукти за коса. Запитани обаче кое е по-важно: „Гримът или прическата“, много дами биха потвърдили колко ключов елемент на красотата е именно косата. С правилната грижа, тя може да е блестяща, здрава и мека.

Как да се съчетае обаче третирането на косата с желанието за хубава прическа? В следващите редове ще се опитаме да ви дадем няколко идеи как да стилизирате косата си без топлинна обработка. Ето ги и тях:

Възползвайте се от естествения вид на косата си

Да речем, че имате чуплива коса, най-вероятно полагате ужасно големи усилия, за да прикриете това. Вместо да се опитвате да я изправите, възползвайте се от нейната естествена текстура. Това ще ви спести много време. Следващия път, когато измиете косата си, нанесете продукт, който ще подчертае чупливостта ѝ, като например пяна за коса. Нанесете малко от него на влажна коса, а в корените сложете спрей за обем. Ето ви една възможност да експериментирате с визията и стила си.

Оформянето на прическата започва още под душа

Свързани статии

Изберете шампоан, балсам и маска, които са подходящи за вашия тип коса. Помислете добре, преди да вземете какъвто и да било продукт. Имайте предвид, че вашата коса е уникална, точно както и самите вие. Затова не се подлъгвайте по реклами или съвети от приятелки. Консултирайте се със специалист относно определянето на вашия тип коса и грижата, която ще е най-подходяща за нея. Внимавайте и когато подсушавате косата. Използването на хавлиена кърпа е подходящо, но не търкайте прекалено силно и енергично, тъй като това може да направи косата ви наелектризирана и заплитаща се. Нежно попийте излишната влага от косата си, оставете я леко да изсъхне и след това сушете със сешоар.

Отделете време за продукти

Ако сте решили да сушите косата си в домашни условия, отделете нужното време и използвайте подходящи продукти. Топкоафьори споделят, че това наистина е тайната на хубавата прическа. Балсамът без отмиване може да направи непокорната коса по-стилизирана, без дори да е нужно да използвате нещо друго. Ако пък планирате топлинна обработка, непременно използвайте защита.

Използвайте спрей за къдрици

На пазара съществуват продукти, с които можете да постигнете т. нар. „плажни вълни“, без да използвате топлина. Този трик е за вас, особено ако имате чуплива коса. Нанесете нужното количество от продукта на влажна коса и оставете да изсъхне. Ако пък искате да получите такъв ефект, а косата ви е права – разделете я на 4 малки участъка, сплетете я на плитка, докато е влажна и напръскайте със текстуриращ спрей за вълни и къдрици. Докато съхне косата ви, можете да се погрижите за тоалета и грима си. Малко преди да излезете, разплетете плитките, ако желаете можете да разрешите косата с гребен или с пръсти. Вашите плажни вълни са готови, без топлинна обработка!

Опитайте прическа „мокър ефект“

Свързани статии

Ако сте от по-смелите дами, можете да опитате тази неангажираща прическа. Този тренд е сред водещите на модния подиум и дизайнерите го обожават. В зависимост от продукта, нанесете на влажна или суха коса. Срешете косата назад или пък я вържете на опашка. Можете да съчетаете тази визия с елегантна рокля, стилни обувки и големи бижута. Можете да приложите този трик, ако нямате много време, а ви предстои важно събитие.

Навийте косата и останете така, докато спите

В интернет има безброй клипове как да навиете косата си с колан от халат или пък например чорап. Ако ви се струва прекалено наивно – не сте съвсем права. Опитайте този трик и ще се радвате на красиво оформени къдрици, още от момента на събуждане. Какво облекчение! Да станете, а вече да имате прическа. Това определено е мечта за всяка дама. Ако желаете да задържите къдриците за по-дълго, напръскайте с лак за коса. Ако пък ги харесвате по-отпуснати, просто разрешете добре с гребен.

Коментирай
Здраве и красота