Здраве и красота

Домашни бомбички за вана с кокосово масло

Как да си ги направите за повече релакс, против стрес и за красива кожа

21.11.2022г. / 05 54ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма нищо по-релаксиращо от гореща вана след натоварен работен ден. Да се потопите в топлата вода е несравнимо усещане, което успокоява и отнема стреса. А още по-приятно е, ако добавите аромат, хидратиращи и подхранващи кожата елементи. С тяхна помощ не само ще си починете качествено, но и ще се погрижите за здравето и състоянието на кожата си.

Детоксикиращи соли за вана

Бомбичките за вана са един такъв прекрасен продукт, който да добавите към любимата си релаксираща рутина. Те са изпълнени с хидратиращи, подхранващи, омекотяващи и обогатяващи кожата вещества, а ароматите в тях са фантастично средство да отпуснете претоварената си нервна система.

Защо да си направите домашни бомбички с кокосово масло?

Кокосово масло

Кокосовото масло е една от най-здравословните за кожата естествени мазнини. В него се съдържат омега мастни киселини, които проникват и подхранват в дълбочина. Те имат свойството да омекотяват, хидратират и обогатяват – все действия, от които кожата ви има нужда, особено през зимата.

Изключителните ползи от горещата вана

Английска сол

Английската сол има свойството да успокоява нервната система, да отнема стреса, да отпуска и релаксира. Тя може да допринесе за намаляване на схващанията и болките в мускулите. Стимулира отделянето на токсини от тялото, отпуска при стрес. По тези причини е много подходяща съставка за бомбичките ви за вана.

Бадемово масло

Бадемовото масло е чудесен хидратант, който омекотява кожата и спомага за задържането на влагата в нея. То има прекрасен аромат, който въздейства благоприятно и на нервната система, намалявайки стреса.

10 ползи от ваната с английска сол

Съставки за бомбичките за вана:

  • 1 чаша сода за хляб;
  • ½ чаша лимонена киселина;
  • ½ чаша царевично нишесте;
  • ½ чаша английска сол;
  • 3 супени лъжици кокосово масло;
  • 1 чаена лъжица бадемово масло;
  • 1 чаена лъжица цвекло на прах или куркума;
  • Няколко капки етерично масло по избор.

Смесете сухите съставки с разтопеното кокосово масло. Разбъркайте много добре всичко в купичка. Добавете цвеклото на прах или куркумата. Разбъркайте отново, докато се смесят добре.

Накрая добавете бадемовото масло и етеричното масло, което сте избрали. Разбъркайте финално. Оставете сместа да стегне малко. След това оформете топчета с ръце. Може да използвате и формички, ако имате кръгли такива. Ако нямате, оформете топчета с ръце, като действате бързо. Опаковайте стегнато топчетата в найлоново фолио. Приберете във фризер, за да се стегнат максимално.

Защо не е добре да взимате вана в хотел?

Пускайте по една бомбичка в горещата вана и изчакайте да се разтвори, да пусне цветовете и ароматите си, маслата, които съдържа. След това се потопете и се оставете на релакса и насладата.

Коментирай
Свободно време