Здраве и красота

10 хитри трика за по-дълготраен парфюм

Как да задържите уханието през целия ден

27.11.2022г. / 06 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Поддържайте кожата добре хидратирана.

Цветни аромати, които намаляват напрежението и балансират емоциите

Хидратираната кожа е здрава и жизнена. Ако е суха, тя губи бариерните си функции и става по-уязвима. За разлика от това добре подхранената и овлажнена кожа задържа ароматите много по-дълго.

6. Наслагвайте ароматите.

За да излъчвате приятен аромат по-дълго, наслоявайте миризмите. Съчетайте няколко продукта от една серия със сходни аромати, например измиващ гел, лосион за след баня, тоалетна вода и парфюм. Използвайте ги един след друг в правилната последователност, за да наслоите ароматите. Така те ще останат за по-дълго върху кожата.

Аромати, които ни правят щастливи

7. Нанасяйте парфюм върху дрехите.

Когато пръскате парфюм, не забравяйте да нанесете и върху дрехите. Там ароматите се задържат най-дълго. Ако се притеснявате, че ароматът върху кожата ви ще избледнее, дрехите са вашето спасение.

8. Използвайте парфюмно масло или концентриран парфюм, не парфюмна вода.

Парфюмните води са по-леки и с по-малка концентрация на аромати. За да ухаете приятно през целия ден, избирайте по-наситените варианти, като парфюмен концентрат или парфюмно масло.

9. Проверете базовите аромати на парфюма.

Всеки парфюм е съставен от няколко вида масла. Някои носят основния аромат, други са базови. Именно базовите са от значение за дълготрайността на аромата. Флоралните и цитрусовите нотки са остри и наситени, но изчезват бързо след нанасяне. Дървесните и сладките бази имат много по-дълготраен ефект.

4 лесни трика за по-дълготраен парфюм

10. Пръскайте върху косата.

Косата има свойството да попива всякакви аромати. Тя е и вашият аксесоар, който развявате през целия ден. Ако я напръскате с аромат, тя ще ухае задълго и ще ви кара да се чувствате свежи и привлекателни.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )
slagam na topli mesta po tialoto ....tam raboti. na otkriti mesta e po- slabo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар