Здраве и красота

10 природни метода за стимулиране на растежа на косата

Как да спрете косопада и да върнете обема на косата

22.11.2022г. / 17 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косопадът е един от най-големите кошмари, с които жените се сблъскват. Загубата на коса може да настъпи по различни причини – хормонални проблеми, отслабване, възраст, генетична предразположеност, хранителни дефицити, външни влияния. Естественият растеж на косата може да забави темпото си, а това утежнява проблема още повече.

Оризова вода за бърз растеж на косата

За щастие има някои прекрасни начини да стимулирате растежа на косата, за да ѝ помогнете да възстанови обема си. Естествените възможности за стимулиране на растежа са ефективни и могат да подпомогнат натуралното израстване на косъма, ускорявайки фазите на растеж.

Ето 10 природни метода за стимулиране на растежа на косата, които да опитате.

1. Масаж.

Масажирането на скалпа стимулира кръвообращението. Когато кожата е добре кръвоснабдена, до всяка клетка достигат нужните хранителни вещества и кислород, за да бъдат фоликулите подхранени. Нежното масажиране подобрява циркулацията и е основа за подобряване на растежа на косъма.

2. Алое вера.

Алое вера има фантастични свойства по отношение на косата. То намалява уврежданията, хидратира, облекчава кожни раздразнения, намалява секрецията на излишен себум и потиска пърхота. Ако се нанася редовно след измиване, има стимулиращи растежа ефекти.

Как да стимулирате растежа на миглите по естествен начин

3. Кокосово масло.

Кокосовото масло е известно с качествата си по отношение на косата. То подхранва, хидратира, доставя ценни мастни киселини на фоликулите, изглажда косъма и го прави по-лъскав. Кокосовото масло стимулира растежа и намалява косопада. Може да се нанася директно като маска, може и да се включва в различни маски в комбинация с други подхранващи растежа продукти.

4. Рибено масло.

Рибеното масло е хранителна добавка, която подхранва косата отвътре. То съдържа изобилие от ценни омега-3 мастни киселини, които потискат косопада и стимулират израстването на нови косми.

Рецепти с люти чушки за бърз растеж на косата

Коментирай