Здраве и красота

Трикове за перфектно нанасяне на червило

Как да нанесете червилото и да го накарате да остане върху устните цял ден

08.01.2023г. / 08 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Червилото е превъзходен женски аксесоар, който подчертава изяществото на устните и прави една жена истински забележима. Но за да се случи това и за да бъде червилото ви неотразимо са нужни някои трикове за правилното му поставяне. Те ще помогнат устните ви да изглеждат плътни и сочни, а червилото ви да си остане на мястото през целия ден.

3 лесни трика срещу червило по зъбите

Вижте няколко прекрасни трика, с които да нанасяте червилото си перфектно всеки път.

Ексфолирайте устните, преди да нанесете червило

Нанесете щедро количество балсам за устни, след което ексфолирайте нежната им кожа с помощта на мека четка за зъби. Масажирайте с кръгови движения за няколко минути. Внимателно попийте излишното количество останал балсам. След това нанесете червилото си.

При пигментирани устни, използвайте коректор

Коректорът върши чудесна работа не само за корекции по кожата на лицето, но и на устните. Потупайте устните с малко количество коректор или фон дьо тен, преди да нанесете червилото. Коректорът и фон дьо тенът имат способността да балансират пигментацията на устните и да отнемат от цвета им, ако е прекалено наситен. След това може да продължите с нанасянето на червилото.

Грешки, допускани при нанасяне на червило

Използвайте молив за устни, преди да нанесете червило

Ако искате червилото ви да остане на мястото си през целия ден, използвайте молив преди това. Той ще ви помогне да очертаете устните, да им придадете чудесен контур, а и ще е от полза червилото да не излиза от очертанията на устните. Моливът помага червилото да не се размаже.

Използвайте пудра, за да направите червилото по-дълготрайно

Пудрата има свойството да изсушава кожата и да прави грима по-устойчив. Нанесете малко пудра върху устните, преди да нанесете червилото. Тя ще предотврати овлажняването и ще помогне на пигментите в червилото да се задържат по-дълго, дори да облизвате устните си или да се храните.

Каква личност сте според цвета на червилото

Използвайте сенки за очи

За да уплътните цвета на устните си и за да накарате червилото да остане задълго върху устните, можете да използвате сенки за очи. Те вършат чудесна работа за тази цел. Нанесете малко сенки за очи с близък или малко по-тъмен цвят от този на червилото. След това нанесете самото червило.

Коментирай