Здраве и красота

Кои са проблемите, свързани със здравето, с които жените трябва да се справят?

07.04.2023г. / 14 45ч.
Аз жената
Кои са проблемите, свързани със здравето, с които жените трябва да се справят?

Женското и репродуктивно здраве са необятни теми, но въпреки това от изключителна важност за всяка жена. Освен това периодът преди и по време на бременност е един от най-важните в живота на всяка жена. През този период жените обикновено самостоятелно търсят важната информация, разчитайки на интернет, приятели и роднини, които вече са преминали през това и търсят професионален съвет, в случаите, когато въпросите им останат без отговор.

Проучване, проведено от маркетинг агенция Pragmatica, по поръчка на Organon, показва, че жените в активна възраст (18-50) по-скоро са добре запознати с основните неща, свързани с репродуктивното здраве. Като цяло, най-познатата им тема са средствата за предпазване от нежелана бременност, а темата, по която имат най-малко познания е свързана с инвитро процедурите.

По-лошата новина е, че цели 21% от най-младата част от целевата група (18-24 години) споделят, че не са запознати или имат силно ограничени познания за болестите, които се предават по полов път. Също така, представителите в тази възрастова група споделят, че не знаят какви прегледи е необходимо да си правят ежегодно.

По отношение на бременността, жените споделят, че информацията, която получават от следящите си лекари е по-скоро оскъдна – основното, което специалистите обясняват е какви са нужните изследвания по време на периода. За сметка на това се оказва, че гинеколозите не засягат важни теми като преносване на бебето, както и рисковете при употребата на алкохол и тютюневи изделия по време на бременността.

Друга притеснителна тенденция е, че всяка четвърта жена споделя за проблеми със забременяването – неуспешни опити, траещи поне година. В по-голямата част от случаите дамите търсят евентуалните причини за това при лекар, но близо половината от респондентите споделят, че все още не са открили причината за своето безплодие.

Проучването е проведено сред 600 жени на възраст между 18 и 50 години, за да се разбере доколко дамите са запознати с аспектите на здравето си и къде има нужда от повече усилия по темата. Фармацевтичната компания Organon насочва вниманието към проблемите на женското здраве, както и липсата на инвестиции в сферата. Тя се бори с пренебрегваните здравни нужди на всички жени по света. Компанията се стреми към това жените и момичетата да имат по-хубаво и по-здравословно ежедневие.

За Organon

За допълнителна информация:

Органон (И. А) Б. В -клон България, адрес: гр. София, п. к. 1000, бул. „Цар Освободител“ № 14, Лендмарк център, 5-ти и 6-ти етаж, имейл адрес: dpoc.bulgaria@organon.com, тел: +35 92 806 3030, електронен адрес: www.organoncare.bg.

Нежелани реакции трябва да се докладват. Формуляри за докладване и информация можете да намерите на страницата на Изпълнителна агенция по лекарствата – https://www.bda.bg/bg/. Нежеланите реакции трябва да се докладват и на Органон (И. А) Б. В -клон България, електронна поща: dpoc.bulgaria@organon.com, тел: +35 92 806 3030.

Авторски права 2023 Група компании Organon. Всички права запазени.

BG-NON-110025
Дата на изготвяне: 03.2023

Коментирай
Здраве и красота