Здраве и красота

5 съставки, ускоряващи топенето на мазнините

Отслабване с помощта на някои храни

03.04.2023г. / 16 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Отслабването винаги е предизвикателство за волята и издръжливостта. Не всеки успява да устои на изкушенията задълго. Това е и една от главните причини за провал в диетите и неуспех в постигането на мечтаната фигура. Топенето на мазнините обаче може да се подпомогне от някои фантастични съставки, намиращи се в някои храни.

Как да се отървете окончателно от коремните мазнини

Мазнините по тялото могат да се повлияят добре от консумацията на храни, съдържащи съставки, които имат способността да ускоряват топенето им. Те могат да бъдат изключително полезно допълнение към диетата и тренировките ви, с които се опитвате да постигнете мечтаното тегло и фигура.

Кои са храните и съставките в тях, които ускоряват топенето на мазнините?

1. Куркума

Куркумата е една от най-полезните подправки. В нейния състав се намират множество активни вещества и антиоксиданти, които ускоряват топенето на мазнините. Куркумата съдържа и ензими, които потискат възпаленията в тъканите, а това оказва допълнително влияние върху мастната тъкан.

Куркумата дължи тези свойства преди всичко на активната си съставка куркумин. Той предпазва не само от затлъстяване, но и от сърдечносъдови заболявания, диабет, високо кръвно налягане, възпалителни и дегенеративни заболявания.

2. Лимонов сок

Лимоновият сок от прясно изстисканите лимони е едно чудесно средство да ускорите топенето на мазнините и да подпомогнете диетата и тренировъчните си усилия в тази посока. Лимоновият сок балансира нивата на кръвната захар в тялото, което е от голямо значение за редукцията на мастната тъкан.

Помага ли скачането на въже в топенето на коремните мазнини?

Редовното приемане на лимонов сок сутрин на гладно с малко вода може да помогне за дългосрочното устойчиво справяне с мазнините по тялото.

3. Канела

Канелата е много полезна подправка за вашата тънка талия. Тя съдържа множество антиоксиданти и активни вещества в състава си, които въздействат върху повишаването на телесната температура, а това от своя страна ускорява топенето на мазнините.

Свързани статии

Канелата притежава едно много важно и ценно свойство. Тя има особен принос в контрола на кръвната захар и превенцията на диабет. Редовното ѝ добавяне към храни и напитки може значително да подобри здравословното ви състояние и фигурата ви. Тя спомага за топенето на коремните мазнини, които се считат и за най-опасни за здравето.

Лактоферин – протеинът за силен имунитет, топене на мазнини и красива кожа

4. Ленено семе

Лененото семе притежава фантастични качества по отношение на топенето на мазнини. Самото то съдържа мазнини, но с полезен характер. Богато е на омега-3 мастни киселини – едни от най-здравословните видове мазнини.

Те имат свойството да контролират мастната обмяна, като балансират стойностите на холестерола и триглицеридите. Важни са за синтеза на хормони и усвояването на мастноразтворимите витамини от храната.

5. Лют червен пипер

Лютият червен пипер съдържа активното вещество капсаицин. Той повишава телесната температура, което е предпоставка за ускорено топене на мазнините. Когато вътрешната температура на тялото се повиши леко, това ускорява метаболизма, като се изгарят повече калории. Похапвайте люти чушки по-често за тънка талия.

Етерични масла за топене на корема

Коментирай
Здраве и красота