Здраве и красота

10 трика за бърз растеж на косата

Как да стимулирате косата да расте по-бързо и по-здрава

07.05.2023г. / 07 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Не нагрявайте косата.

Използването на нагряващи уреди изтощава косата и забавя растежа. Ако всеки ден ползвате сешоар, преса, маша за коса и други нагряващи уреди, това ще изтощи и накъса косата. Минималната употреба на нагряване при оформяне на косата стимулира растежа.

Как да стимулирате растежа на косата?

7. Повече витамини.

Витамините са много важни за растежа на косата. Те трябва да идват както от храната, така и да се нанасят външно върху скалпа и косата. Най-полезните за растежа на косата са витамините А и Е, които са мощни антиоксиданти и стимуланти на растежа.

Свързани статии

8. Не използвайте шампоан всеки ден.

Шампоаните пресушават косата и отмиват естествените масла от скалпа, които са много важни за косата и растежа. Употребата на ежедневен шампоан не е по-добра идея, напротив. Препоръчително е да миете косата максимално 2-3 пъти седмично с мек и щадящ шампоан, за да не потискате растежа ѝ.

9. Никога не разресвайте косата мокра.

Мокрото разресване е голяма грешка, която не само потиска растежа, а и създава условия за косопад, накъсване, начупване и увреждане на косъма. Косата е най-уязвима, когато е мокра и именно заради това не е добра идея да я решите в този момент.

10 природни метода за стимулиране на растежа на косата

10. Обливайте със студена вода след изплакване.

Редуването на топла и студена струя върху скалпа стимулира кръвообращението, което се отразява изключително благотворно на растежа на косата. За да ускорите израстването на нови косми, завършвайте рутината под душа със студена струя.

Коментирай