Здраве и красота

Трите най-добри етерични масла за красива кожа без бръчки

Кои са топ 3 масла в грижата за кожата

13.05.2023г. / 11 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Здрава, красива, бляскава кожа без бръчки е нещо, за което всяка жена мечтае. Всичко това може да се случи с помощта на етеричните масла, които природата дарява. Не е необходимо да се харчат много пари за скъпи козметични продукти, когато природата се е погрижила да достави на кожата ни всичко, от което тя се нуждае.

Етерично масло от мей чанг – за стегната кожа и релаксация

Сред всички подходящи етерични масла за красива, стегната и млада кожа се открояват три, които имат изключителни ползи за кожата във всяко едно отношение.

Кои са трите най-добри етерични масла за красива кожа без бръчки?

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво има невероятни ползи за кожата. То съдържа мощни противовъзпалителни вещества, които потискат възпаленията в кожата, причиняващи акне, ускорено стареене, пигментни петна, раздразнения, лющене.

Маслото от чаено дърво допринася за намаляването на бактериалния растеж, причиняващ проблеми с микрофлората на кожата. То стяга порите, тонизира кожата, намалява хиперпигментацията и ускорява обмяната на кожните клетки. Тези процеси поддържат кожата млада и стегната.

Етерично масло от лавандула

Лавандулата не само ухае превъзходно, но има и чудесни качества по отношение на кожата. Тя има изглаждащи свойства, изравнява тена, потиска възпаленията, хидратира в дълбочина, премахва раздразненията.

11 етерични масла за кожа с по-малко бръчки

Лавандуловото масло стимулира деленето на клетките и излющването на мъртвия слой епидермални клетки, което е изключително важно за тонуса и младия вид на кожата.

Стимулирането на обновлението и деленето на клетките поддържа кожата стегната и намалява видимите следи от стареене.

Лавандуловото масло има свойството да прониква много дълбоко в кожата, а това е много важно, за да бъде тя максимално подхранена и хидратирана. Добре овлажнената кожа е предпазена от бръчки и видими фини линии.

Препоръчително е да се прави парна баня преди да се нанесе лавандуловото масло, за да може да се осигури още по-добро и дълбоко проникване в порите.

4 етерични масла, които да включите в грижата за кожата

Масло от тамян

Маслото от тамян не е сред най-популярните и вероятно не бихте му обърнали внимание, но то го заслужава. Неслучайно маслото от тамян се използва от векове в аюрведа и индийската народна медицина. То притежава невероятни свойства по отношение на здравето и красотата.

Маслото от тамян има свойството да потиска възпаленията в тъканите, да успокоява болки в ставите, костите, мускулите. То е натурално средство за превенция и подобряване на състоянието при остеопороза и подагра. Помага и при болки, причинени от ревматизъм. Може да повлияе положително и в ускоряване заздравяването на рани по кожата.

Маслото от тамян забавя стареенето на клетките и кожата. Има силни противовъзпалителни свойства, което допринася в потискането на акнето. Освен това контролира секрецията на себум, което намалява появата на черни точки и запушени пори.

Невероятните ползи от маслото от евкалипт

Маслото от тамян прояснява и изравнява тена на кожата, премахва хиперпигментацията и прави кожата бляскава и жизнена.

Може да се нанася върху кожата с помощта на памучен тампон с леки кръгови движения. Добре е преди това кожата да е преминала парна баня и да е добре подсушена.

Коментирай