Здраве и красота

11 етерични масла за кожа с по-малко бръчки

Добавят мекота и блясък върху кожата

16.02.2022г. / 13 50ч.
Михаела Лазарова
снимка: istock

снимка: istock

Етеричните масла стават все по-предпочитана грижа за кожата на лицето и тялото. Избираме козметични грижи, които са обогатени с тях, но и обичаме да закупуваме етерични масла, които да прилагаме в комбинация върху кожата си или да ги добавяме към домашните маски, пилинги. Етеричните масла винаги имат повече от едно действие върху кожата ни. Тъй като няма жена, която да не иска да забави появата на бръчки, споделяме 11 от най-добрите масла, които забавят и намаляват тяхната поява.

Внимание! Преди употреба се консултирайте със специалист.

Етерично масло от лимон – То е богато на антиоксиданти, които предпазват кожата от оксидативния стрес, като неутрализират действието на свободните радикали. Нанасянето на лимоново масло върху кожата укрепва защитните ѝ сили и намалява риска от преждевременното стареене, като подобрява и нейния тен.

Етерично масло от розмарин – Ароматно масло, което е подходящо за поддържане на цялостното здраве на кожата ни. Има силно антиоксидантно действие, което спомага за предотвратяване на промяната на естествените липиди на повърхността на кожата и забавя стареенето ѝ.

Серум за очи с масло от семена на шипки – при бръчки и торбички

Етерично масло от роза – Розовото масло е едно от най-уникалните продукти в грижа за нашата красота. То има антиоксидантни и антибактериални свойства и редовните грижи с него помагат да запазим кожата си по-млада, здрава и красива за по-дълго време.

Етерично масло от градински чай – Има силно действие срещу свободните радикали, които нанасят щети върху кожата ни, но в същото време укрепва кожата и я прави мека.

Детоксикираща маска за лице с хума и куркума

Масло от семена на шипки – Още една невероятна грижа, за която вашата кожа ще ви благодари. Маслото от шипки има противовъзпалително действие. Богато е на линолова киселина, каротеноиди и токоферол (витамин Е), фенолна киселина, за които е известно, че предотвратяват оксидативния стрес, който допринася за ускоряване процеса на стареене на кожата.

Масло от тиквени семки за млада кожа

Етерично масло от лавандула – Уникално ароматно масло, което има противовъзпалителни, антимикробни и антиоксидантни свойства. Помага за намаляване на стреса върху кожата, но и за баланса на нашите емоции, тъй като има ароматерапевтични свойства.

Етерично масло от иланг-иланг – Това масло също има антиоксидантни свойства като спомага и за насърчаване обновяването на кожата, както и за нейното възстановяване.

Етерично масло от нар – Маслото от семена на нар е мощен локален антиоксидант. Това масло е богато на активни съставки, които имат противовъзпалителни, противоракови и антимикробни свойства. Според редица западни проучвания, редовните грижи с него спомагат за регенерацията на епидермиса (горния слой на кожата). Също така спомага и за повишаване еластичността на кожата.

Свързани статии

Етерично масло от семена на моркови – Още една чудесна грижа за здравето и красотата на кожата. Маслото от семена на моркови действа благоприятно върху кожните клетки, но също така е и известно със своя слънцезащитен фактор.

Етерично масло от нероли – Това масло не само че има антимикробни, антисептични и релаксиращи свойства, но също така помага за подмладяване на уморената кожа и я прави подхранена и блестяща.

Етерично масло от пачули – Ароматно масло. Според редица западни изследвания, редовното му прилагане върху кожата спомага за намаляване образуването на бръчки, както намалява и фотостареенето на кожата.

Снимка: Pixabay

Коментирай