Здраве и красота

Ефективни маски с кафе за красиви кожа и коса

Стегната кожа без бръчки и целулит и блестяща здрава коса

15.05.2023г. / 10 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кафето е много полезно, стига да се консумира в умерени количества. Благодарение на неговите антиоксиданти то е изключително здравословно и за кожата и косата. С помощта на кафето могат да се направят фантастични маски, с които да подобрите състоянието на кожата, да я направите свежа, бляскава и млада, а косата жизнена и лъскава.

Скраб с кафе и кокосово масло – чудо от природата за красива кожа

Кафето е чудесен ексфолиант, който премахва наслагванията от мръсотия, мъртви клетки и себум. Стимулира обновлението на клетките и допринася за поддържането на кожата млада. То ексфолира и скалпа и косата, като премахва мръсотията и остатъците от кожни клетки, пот, себум от тях.

Ето няколко полезни и ефективни маски с кафе за красиви кожа и коса.

Маска с кафе за сияеща и млада кожа:

  • 3 супени лъжици смляно кафе;
  • 2 супени лъжици какао;
  • 2 супени лъжици заквасена сметана или скир;
  • 1 супена лъжица мед.

Смесете всички съставки много добре до получаване на гладка паста. Нанесете с кръгови движения върху кожата на лицето. Масажирайте в продължение на няколко минути. Оставете маската да подейства за още 30 минути. Изплакнете с хладка вода.

Домашни маски с кафе забавят стареенето на кожата

Скраб за тяло против целулит

  • 1 чаша смляно кафе, прясно;
  • ½ чаша кафява захар;
  • 1 чаена чаша кокосово масло.

Можете да замените кокосовото масло със зехтин. Смесете всички съставки и ги разбъркайте много добре. Втрийте в засегнатите от целулит зони, като масажирате с кръгови движения.

Свързани статии

Антиоксидантите от кафето проникват в кожата и потискат възпаленията, причиняващи целулит. Абразивната структура на кафето и захарта премахват наслагванията по кожата, като стимулират обновяването на клетките. Кокосовото масло и зехтинът са мощни хидратанти, проникващи в дълбочина и доставящи ценни мастни киселини и антиоксиданти на кожата, които намаляват целулита.

Защо кафето е полезно за косата?

Маска с кафе за красива и блестяща кожа

  • 1 кана сварено кафе.

Сварете една голяма кана с кафе. Изчакайте да изстине малко, докато стане хладко. След като измиете косата си с шампоан, изплакнете с кафето. Втрийте леко в корените. Оставете да действа 20 минути, като увиете косата в кърпа. След това изплакнете с чиста вода.

Коментирай