Здраве и красота

Скраб с кафе и кокосово масло – чудо от природата за красива кожа

Домашни ексфолианти с прясно кафе и утайка от кафе

24.03.2022г. / 09 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любителите на кафето имат още една причина да обожават черната напитка – кафето дава изключителни ползи за здравето и красотата на кожата. Кафето е наситено с антиоксиданти, които могат да въздействат както отвътре при консумация, така и отвън при прилагане на утайка от кафе върху кожата.

Рецепти за маски и скраб с кафе за перфектна кожа

Ексфолирането на кожата е от първостепенно значение за нейното здраве и млад външен вид. А от утайката от кафе може да се направи превъзходен домашен скраб, с помощта на който да стимулирате обновлението на кожата, да запазите младостта и еластичността ѝ за по-дълго, да я подхраните с ценни минерали и витамини.

Какви са ползите от кафето за кожата?

Песъчливата и ронлива текстура на утайката от кафе го прави чудесен ексфолиант. Скрабът с кафе действа нежно в премахването на замърсяванията, мъртвите клетки и остатъците от грим. Кафето съдържа антиоксиданти, които проникват в кожата, борят се със свободните радикали, причиняващи възпаления и стареене, намаляват целулита по тялото, правят кожата блестяща и нежна, отстраняват мъртвите кожни клетки от повърхностния слой на кожата.

Кой е най-добрият приятел на кафето в този случай? Кокосовото масло, разбира се.

Скраб със захар за лице и тяло за копринена кожа

Кокосовото масло е още един превъзходен натурален продукт, който съдържа ценни мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти за млада и нежна кожа. Комбинацията от кафе и кокосово масло омекотява кожата, подхранва в изключителна дълбочина, стимулира регенерацията на клетките и премахва всички остатъци по епидермиса.

Можете да си направите ексфолиант с прясно смляно кафе или с утайка от кафе. И двете са подходящи за смесване с кокосово масло и имат чудесни ползи за кожата.

Как да си направите домашен скраб за лице и тяло с кафе и кокосово масло?

Скраб с прясно смляно кафе и кокосово масло

Съставки:

  • ½ чаша прясно смляно кафе;
  • ½ чаша кафява захар;
  • ½ чаша разтопено кокосово масло;
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт.

Смесете кафето и кафявата захар. Разбъркайте. Добавете към тях разтопеното кокосово масло и ванилията. Разбърквайте енергично, докато се смесят напълно. Внимателно нанесете скраба върху тялото или лицето, като избягвате зоната около очите. Масажирайте няколко минути с кръгови движения. След това оставете сместа да постои върху кожата, за да може всичките прекрасни вещества от кафето и кокоса да проникнат навътре, да хидратират и подхранят. Изплакнете.

Подхранващ скраб за сочни устни с мед

Свързани статии

Скраб с утайка от кафе и кокосово масло

Съставки:

  • 1 чаша утайка от кафе;
  • 1 чаша захар или сол;
  • ½ чаша кокосово масло, разтопено;
  • ½ супена лъжица канела;
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт.

Домашен скраб за блестяща кожа на лицето

Разтопете кокосовото масло. Смесете другите съставки. Накрая добавете и кокосовото масло. Разбъркайте много добре. С кръгови движения нанесете върху кожата. Масажирайте няколко минути. Оставете да подейства като маска за около 20 минути. Изплакнете обилно.

Коментирай