Здраве и красота

Едни от най-добрите съставки в маските за лице

За повече красота

16.06.2023г. / 13 56ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кога бе последният път, когато си направихте разкрасяваща маска за лице? Можем да избираме между толкова много разновидности, марки, съставки. Шийт маски, маски за околоочната зона, устните, такива, които се отмиват, нощни. Едно е сигурно – кожата ни винаги се радва, когато нанесем върху нея маска с подходящите за нуждите ѝ съставки.

И все пак, кои освен витамин Е, С, хиалуронова киселина, колаген, овесени ядки, са част от най-добрите съставки в маските за лице?

Авокадо – Авокадото често се използва за направата на маски за лице, поради високото съдържание на мастни киселини и витамини в него. На опаковките на продукта можете да видите или екстракт от авокадо, или масло от авокадо. Екстрактът от авокадо допринася за стягането и хидратацията на кожата. Маслото от авокадо пък е с много богата текстура, прави кожата много мека, подхранена, овлажнена, намалява появата на бръчки.

5 причини да ползваме масло от ягода за кожата

Мед – Медът е една от най-добрите съставки в грижа за здравето и красотата на кожата и неслучайно може да намерите и маски с него. Той има дълбоко подхранващо действие, стяга, забавя процесите на стареене на кожата. Подходящ е и за по-чувствителни кожи и кожи с акне. Разбира се, избирайки маски за лице с мед, обърнете внимание и на това какви са останалите съставки и дали отговарят на търсенето ви, относно нуждите на вашата кожа.

Малини, ягоди и боровинки – Знаем, че горските плодове са много полезни за нашата красота, затова е важно да ги хапваме редовно. Те са суперхрани с високо съдържание на антиоксиданти, които са полезни за кожата отвътре навън. Разбира се, козметичната индустрия е намерила начин да ги вложи в маските за лице. Под формата на малиново вино, масла от семена на ягоди и малини, екстракти. Те допринасят за подмладяването на кожата, освежават я, правят я по-сияйна.

За какво помагат кайсиевите ядки

Алое вера – Алое е много добра съставка за успокояване на кожата, намаляване на повърхностни белези. Добре овлажнява и стяга. Също така допринася за редуцирането на бръчките, забавя процесите на стареене на кожата. Прави я по-сияйна, свежа, стегната.

Куркума – Друга важна бюти съставка, която ще срещнете в маските за лице. За куркумата се смята, че действа благоприятно при акне. Тя е противовъзпалителна съставка, която помага за успокояване на акнето и намаляване на белезите. Богата е на антиоксиданти, което спомага за детокса на кожата, като също така подобрява и нейния тен.

Ефективни маски с кафе за красиви кожа и коса

Лимон – Лимонът е богат на витамин С и помага за намаляване на тъмните петна по кожата. Прави я сияйна, стяга я и я освежава. Лимонът също така спомага за баланса на омазняване на кожата, но отново много зависи от това с кои други съставки се комбинира.

Свързани статии

Кокосово мляко – То е много богато на есенциални мастни киселини. Изключително подхранващо е, особено ако кожата ви е по-суха. Кокосовото мляко допринася за забавяне появата на бръчки, хидратира кожата, прави я по-стегната и свежа.

Мляко – Използва се още отпреди векове за подмладяване на кожата. Млякото ни помага да подобрим тена на кожата, да я стегнем, благодарение на млечната киселина, но в същото време и я подхранва. Може да намерите различни маски за лице, някои с концентрат от кисело мляко, такива, които са обогатени с козе мляко и други.

Кафе – Кафето е нашето спасение, когато клепачите са ни подпухнали, когато кожата ни е вяла. В маските за лице може да присъства като ексфолиант под формата на частици кафени зърна, като екстракт от кафе, масло от кафе. Кафето не само стяга, но и почиства кожата, забавя процесите на стареенето на кожата. Кафето е силен антиоксидант, един от най-добрите за кожата.

Коментирай