Здраве и красота

Ползите за здравето от сока от джинджифил с лимон и мед

Защо тази напитка е толкова здравословна

19.06.2023г. / 13 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Джинджифилът и лимонът са едни от най-полезните храни, които можете да изберете за старт на деня. Пиенето на сок от тях всяка сутрин има много ползи за здравето.

Джинджифилът е известен с пробиотичните, антибактериалните си и антиоксидантни свойства. Благодарение на тях той има много мощно въздействие в неутрализирането на бактерии, инфекции, както и да участва в превенцията на опасни заболявания.

Сироп от джинджифил – при настинки и запек

Лимонът е много богат на витамин С, минерали, фибри и антиоксиданти. Той стимулира имунната система, но е много важен и за храносмилателната. Сокът от лимон на гладно всяка сутрин ускорява метаболизма, прочиства от токсини, подхранва чревните бактерии и стимулира храносмилането.

Кои са причините да пиете сок от джинджифил с лимон всяка сутрин?

Намалява риска от рак

Комбинацията от джинджифил с лимон е прекрасно средство да се предпазите от рак. Сокът от джинджифил с лимон има мощни противоракови свойства, тъй като доставя огромно количество антиоксиданти, фибри, витамини и минерали накуп.

Потиска акнето

Антиоксидантите в сока от джинджифил с лимон потискат възпалението в кожата и намаляват гнойните пробиви при акне. Този сок потиска и бактериалния растеж, което подобрява състоянието на кожата. Освен това контролира секрецията на себум, което е важно за овладяването на мазната кожа, склонна към акне.

Намалява възпаленията в тъканите

Сокът от джинджифил с лимон потиска не само възпалението в кожата, но и във всички тъкани в тялото. Това намалява риска от възникване на възпалителни, дегенеративни, хронични и ракови заболявания. Благодарение на антиоксидантната бомба, която този сок носи, общото възпаление в клетките и тъканите значително намалява.

23 причини защо джинджифилът е суперхрана

Помага за контрола на кръвното налягане и кръвообращението

Сокът от джинджифил и лимон понижава кръвното налягане и стимулира по-доброто кръвообращение. Употребата му е чудесен начин да подобрите състоянието на сърдечносъдовата система и да я предпазите от заболявания и инциденти.

За по-добро храносмилане и отслабване

Чаша сок от джинджифил с лимон сутрин на гладно ускорява метаболизма и прочиства от токсини. Това помага да отслабнете по-лесно, като в допълнение потиска и глада за сладко. Този вълшебен сок подобрява храносмилането и благоприятства по-качественото усвояване на хранителните вещества от храната.

За по-нисък холестерол

Високият холестерол е един от враговете на доброто сърдечносъдово здраве. Поддържането му в оптимални граници е ключово за превенцията на сърдечносъдови заболявания. Сокът от джинджифил и лимон може да помогне да намалите холестерола.

Положителни и отрицателни ефекти от консумацията на джинджифил

Как да си направите сок от джинджифил и лимон?

  • 200 г корен от джинджифил;
  • 1 лимон;
  • 1 л вода;
  • 2-3 супени лъжици мед.

Обелете джинджифила. Нарежете го на парчета или го настържете. Обелете лимона от кората. Сложете ги в блендер. Добавете водата и меда. Пасирайте до получаване на гладка смес. Оставете течността да престои за една нощ. След това прецедете и пийте по една чаша всяка сутрин на гладно.

Коментирай