Той има пикантен вкус и обичаме да го добавяме към нашите рецепти пресен настърган или сушен. Джинджифилът – онази ароматна подправка, за която знаем, че е полезна за имунитета ни, затова винаги, когато се почувстваме неразположени, си приготвяме чай от джинджифил. Но той, оказва се, е много повече от това да добавя вкус на храните и напитките ни. Вижте 23 причини да го наричаме суперхрана и как ни прави по-здрави.
- Има антимикробни свойства.
- Съдържа противовъзпалителни агенти.
- Помага за отхрачването при упорита кашлица.
- Облекчава болките в гърлото.
Смути съставки за силна имунна система
- Подпомага възстановяването при вирусни инфекции и настинка.
- Намалява риска от развитието на рак.
- Подобрява кръвообращението.
- Намалява риска от сърдечни пристъпи.
- Има естествени свойства за разреждане на кръвта.
- Джинджифилът спомага за понижаване нивата на холестерола в кръвта.
- Намалява риска от образуването на съсиреци.
- Прочиства ефективно дебелото черво.
- Намалява спазмите и газовете.
- Облекчава гаденето и храносмилането.
- Стимулира отделянето на храносмилателни сокове.
Подходяща диета при ревматоиден артрит
- Спомага за облекчаването на дихателни проблеми, включително астма.
- Намалява горещите вълни.
- Облекчава възпалението при артрит.
- Поддържа здрави бъбреците.
- Подобрява метаболизма.
- Джинджифилът съдържа калий, магнезий, фосфор, цинк, желязо, калций, витамини от групата В, както и витамини С, А, Е.
- Грижи се за здравето на кръвоносните съдове.
- Насърчава здравето на ноктите, косата и кожата.
Коментари 0
Напиши коментар