Здраве и красота

Маска с активен въглен и масла за заличаване на белези от акне

Природни методи за премахване на несъвършенства по кожата

12.07.2023г. / 09 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Акнето е сериозен възпалителен кожен проблем, който засяга много хора във всякакви възрасти. В зависимост от тежестта на акнето то може да остави сериозни и трайни белези и несъвършенства по кожата, които трудно се третират и заличават. 

Домашна маска срещу акне

Това може да стане с помощта на подходящи природни средства, притежаващи мощни свойства в заличаването на белезите, несъвършенствата и пигментацията вследствие на акне. 

Направете си прекрасна ефикасна маска против белези от акне с активен въглен, етерични масла и хума. 

Съставки

  • 2 супени лъжици хума;
  • 2 капсули активен въглен на прах;
  • 2 супени лъжици гел от алое; 
  • 1 чаена лъжица хамамелис; 
  • 1 чаена лъжица сок от грейпфрут;
  • 1 капка масло от бергамот;
  • 1 капка масло от грейпфрут.

Смесете всички съставки до получаване на гладка паста. Нанесете маската върху измита и подсушена кожа. Оставете да изсъхне напълно за около 30 минути. След това изплакнете с хладка вода. 

5 от най-добрите маски за мазна кожа

Свързани статии

Активният въглен има много мощни противовъзпалителни свойства. Той активизира обновяването на кожните клетки, като по този начин стимулира регенерацията им, заличаването на белезите, несъвършенствата и коригирането на пигментацията. 

Гелът от алое вера е фантастичен натурален продукт с противовъзпалителни и успокояващи свойства за кожата. Алоето стимулира регенерацията на клетките и допринася за по-бързото заличаване на несъвършенствата. 

Етеричните масла от бергамот и грейпфрут също притежават много добри качества по отношение на заличаването на белезите и пигментацията. 

Ефективни натурални маски за мазна кожа

Правете маската поне 3-4 пъти седмично за най-добри резултати. 

Коментирай