Здраве и красота

Вълшебен еликсир за отслабване с овесени ядки

Топи мазнините, понижава холестерола, контролира кръвната захар

18.07.2023г. / 15 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Отслабването е по-лесно, когато знаете на какво да наблегнете в храненето. Има някои вълшебни съставки, които биха могли да ускорят топенето на мазнините, а заедно с това да подобрят и картината при висок холестерол и висока кръвна захар.

Сред тези чудесни и много полезни храни, помагащи в отслабването и понижаването на холестерола, са овесените ядки, ябълките, лимоните. Комбинацията от тях може да ви помогне да се вталите, а и да подобрите кръвните си показатели.

Вкусни смутита за отслабване и топене на мазнини

Направете си домашен еликсир за отслабване, контрол на холестерола и кръвната захар с тези чудни природни съставки. Приемайте го всеки ден сутрин на гладно за най-добри резултати.

Ето и рецептата:

  • 130 г овесени ядки;
  • 2-3 ябълки;
  • 1 лимон;
  • 1 чаена лъжица канела;
  • 500 мл филтрирана вода.

3 много прости съвета за отслабване без глад

Обелете ябълките. Сложете ги в блендер заедно с овесените ядки. Добавете водата и предварително изстискания лимонов сок заедно с колкото се може повече от пулпата на лимона. Добавете и канелата. Пасирайте до гладка смес. Ако нямате блендер, използвайте пасатор.

Изпийте еликсира веднага. Той не само ще ви достави ценните хранителни вещества, намаляващи холестерола и ускоряващи топенето на мазнините, но и ще ви засити. Сместа е прекрасна закуска, даваща много енергия и усещане за дълготрайна ситост.

3 сутрешни напитки за отслабване

Коментирай