Здраве и красота

3 сутрешни напитки за отслабване

Богати на витамини

13.07.2020г. / 09 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Елиминирането на излишните килограми включва здравословно хранене и редовна физическа активност. В дневното ни меню е важно по всяко едно време не само какви храни консумираме, но и какви напитки. Има три сутрешни напитки, които могат да ви помогнат в отслабването. Вижте кои са.

Сок от ананас за ускоряване на метаболизма

Ананасът е един от най-добрите плодове за отслабване. Той съдържа ензим, наречен бромелаин, който подпомага храносмилането, намалява възпалението в тялото и ускорява метаболизма. Освен това, сокът от ананас може да облекчи подуването на корема, образуването на газове.

Плодове, които помагат при целулит

Сокът от ананас е подходяща сутрешна напитка, тъй като ще ви зареди с енергия, витамини и ще подпомогне метаболизма ви. В блендер сложете няколко парчета пресен ананас. Смелете го и добавете към него щипка канела и сок от лайм. Тези съставки също допринасят за изгарянето на излишните калории.

Зелен чай с мента за плоско коремче

Зеленият чай е богат на антиоксиданти, наречени катехини, кофеин, съединения, които доказано подпомагат изгарянето на излишните мазнини. Редовната му консумация намалява риска от диабет тип 2, подобрява храносмилането, здравето на костите, намалява холестерола и контролира хормоните на стреса. Ароматната мента също стимулира храносмилателните ензими, които спомагат за по-доброто усвояване на хранителните вещества от храната, спомага в отслабването.

Свързани статии

В чаша с гореща вода запарете зелен чай заедно с няколко свежи листа мента. Чудесен старт на деня.

Най-добрите закуски, когато искате да отслабнете

Джинджифил и лимон за прочистване на червата

Джинджифилът е една от най-добрите подправки за отслабване и подобряване на храносмилането. Той намалява подуването на корема, ускорява перисталтиката на червата, засилва имунитета. В 600 мл вряща вода варете малко парче джинджифил около 5 минути, след това го запарете, докато отварата изстине. Сипете в чаша и добавете пресен лимонов сок. Лимонът ще ви осигури витамин С, отварата ще спомогне за детокса на тялото, за намаляване апетита, а пектиновите влакна в него подобряват храносмилането. Когато се стремите да отслабнете е много важно да имате добро храносмилане.

Снимка: pexels

Коментирай