Здраве и красота

Маски с алое вера за след плаж

Бързо възстановяване на кожата

08.08.2023г. / 09 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Как се грижите за кожата на лицето си през летния сезон? Обичаме да прекарваме време в планината, на плаж, но това нанася определени щети върху нашата кожа. Първата и най-важна стъпка е слънцезащитата. След това трябва да помислим за ежедневната грижа и това дали козметиката е съобразена с нашите нужди и летния сезон.

Разбира се, не забравяме за маските за лице, с които да подхраним кожата си веднага след плаж, за да намалим риска от изсушаване, поява на нови бръчки. Доверяваме се не само на готовите маски, които можем да закупим от аптеки и козметични магазини, но и на домашните. Особено тези, които са приготвени с гел от алое вера.

Вижте няколко идеи за бързо възстановяване на кожата на лицето след плаж.

Маска за лице с алое вера и витамин Е

Двете съставки поотделно са едни от най-добрите за кожата, ето защо често влизат в състава на различни козметични продукти. В комбинация, се превръщат в мощна овлажняваща и подхранваща формула, богата на антиоксиданти.

Витамин В5 – за по-малко бръчки и здрава кожа

След излагане на слънце, кожата на лицето ни е по-суха, зачервена и е възможно да загуби мекотата, да е по-малко хидратирана, да не е толкова блестяща. Маската с алое и витамин Е помага за нейното бързо възстановяване. За да си я приготвите, ще ви бъдат необходими една капсула витамин Е и малко гел от алое вера, може и да е от листа, ако имате растение или закупен, но се убедете, че е качествен. По желание може да поставите алоето в хладилник, за да бъде маската и леко охлаждаща.

Смесете гела от алое вера с маслото от капсулата и нанесете сместа върху предварително почистена и подсушена кожа. Оставете я да действа около 10-15 минути, изплакнете с хладка вода и нанесете подходяща козметика.

6 етерични масла за стресирана кожа с бръчки

Маска за лице с алое, банан и мед

Бананът е богат на мазнини, което помага за хидратирането на кожата и я поддържа овлажнена. Медът, от друга страна, има антибактериални, противогъбични свойства, които помагат за възстановяване на сухата кожа, като по този начин я оставят дълбоко подхранена. Медът има и стягащо действие, подобрява еластичността ѝ.

За да си приготвите маската, намачкайте на пюре едно малко парче добре узрял банан. Добавете към него равни количества гел от алое и мед. Разбъркайте хубаво. Нанесете маската върху чиста и суха кожа и след 15 минути изплакнете с хладка вода. Завършете с подходящ крем за лице.

Свързани статии

Маска за лице с алое и кисело мляко

Знаем, че студеното кисело мляко е бърз лек против слънчево изгаряне. То с лекота попива в кожата, успокоява, подхранва я. Освен това, киселото мляко намалява пигментните петна, потиска появата на пъпки. Когато добавим към него и алое вера, кожата е още по-хидратирана, възстановена и мека. В купичка комбинирайте равни количества гъсто кисело мляко с алое, разбъркайте и нанесете върху чиста и суха кожа. Ако не разполагате с кисело мляко, можете да го замените с кокосово, заквасена сметана.

Маска за лице с алое вера и розова вода

Розовата вода има редица ползи за здравето и красотата на кожата. Ето защо често влиза в състава на редица козметични грижи. Към 2 с. л. гел от алое добавете малко розова вода. Разбъркайте и нанесете маската върху чиста и суха кожа на лицето и шията. След 10-15 минути изплакнете с хладка вода и завършете с подходящ крем.

Коментирай