Здраве и красота

Стоп на сухата кожа през зимата

Как да се погрижим за кожата през студените месеци

18.10.2023г. / 10 30ч.
Мария Дуковска
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Сухата кожа винаги носи дискомфорт, особено през студените месеци от годината. Този тип кожа се нуждае от всекидневни грижи, а не чак, когато започне да се напуква, да дразни или да сърби. Дори и кожата ви обаче да не е с характеристиките на суха, през есенно-зимния период със сигурност ще бъде подложена на прекомерно изсушаване.

Затова е важно да се погрижите добре за нея и да не чакате признаците на сухота да се появят, а превантивно да избегнете всякакъв възможен дискомфорт. Най-лесно това може да се случи чрез избора на подходяща козметика и редовна бюти рутина.

Ето няколко съвета в тази посока:

Използвайте продукти за ежедневна хигиена, съобразени с кожата ви

Ако кожата ви е суха или предразположена към атопичен дерматит, задължително е да използвате козметика, съобразена с нуждите на кожата ви. Душ олиото  на Laboratorios BABÈ съдържа 40% емолиентни масла и концентрирана формула без вода. Продуктът е подходящ за всеки тип кожа. Формулата му, която е обогатена с Омега 3, 6 и 9 киселини, подпомага естествената защитна бариера на кожата и осигурява чувство на комфорт, успокоява и омекотява.

Благодарение на душ олиото може да запазите високо ниво на хидратация и да се погрижите за здравето и красотата на кожата си, дори през най-студените месеци. 

Ексфолирайте кожата редовно

Без значение дали кожата на лицето и тялото ни е нормална, смесена към мазна, суха, редовното ексфолиране е важна част от грижата за нея. Има разнообразие от пилинги, обогатени с витамини, масла, може дори да си направим у дома такива. С леки масажни движения, тези продукти елиминират мъртвите кожни клетки, отпушват порите, подобряват тена на кожата, подобряват усвояването на козметиката.

Осигурете си достатъчно витамин Е и омега-3 мастни киселини

Това са чудесни хранителни вещества за кожата, които имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Смята се, че допринасят за намаляване на оксидативния стрес и възпалението в тялото, но също така подхранват кожата отвътре навън. Можем да си ги набавим, консумирайки авокадо, ядки, тиква, риба и морски дарове, зеленчуци, немазни меса и други. 

Включете в грижата за кожата продукт с урея

Уреята се използва за третиране суха/груба кожа, също така се смята, че подпомага заздравяването на раните. Допринася и за ексфолиране на натрупваната мъртва кожа. Възстановяващият лосион с урея на Laboratorios BABÈ хидратира кожата в дълбочина и е изключително подходящ за хора със суха, лющеща се кожа. Сред съставките в лосиона освен урея, са още масло от соя, глицерин и масло от шеа. Комплексът от тези съставки спомага за бързото възстановяване на хидратация на кожата, като същевременно успокоява чувството на опънатост на кожата, дразненето и сърбежа. Възстановява мекото и кадифено усещане на кожата, благодарение на действието на уреа и маслото от соя.

Хранете се разнообразно

Плодовете и зеленчуците са сред най-добрите храни за сухата кожа. Те ни осигуряват много витамини и минерали като витамини А, С, Е, цинк, фолат и биотин. Всички тези естествени хранителни вещества помагат на кожата ни да остане хидратирана, свежа, забавят процесите на стареене.

Навременна грижа при поява на кожни раздразнения

Ако все пак сухата кожа ви изненада неприятно и се появи дискомфорт, веднага вземете мерки и успокойте раздразнената кожа. Тази грижа може да направите с успокояващия спрей на  Laboratorios BABÈ. SOS успокояващият спрей се използва локално, като облекчава раздразненията и защитава кожата. Подходящ е за всеки тип кожа и е препоръчителен за хора с много суха кожа, кожа, предразположена към атопичен дерматит или кожа с атопичен дерматит. 

Babe spray

Като част от проекта на Az-jenata.bg и Laboratorios BABÈ "Стоп на сухата кожа през зимата" ви каним да участвате и вие в нашата специална игра. Напишете ни във формата за участие какъв е вашият въпрос, свързан с проблемите на сухата и чувствителна кожа, а представител на Laboratorios BABÈ ще отговори на всеки един ваш въпрос.

Един от всички участници в играта с въпроси ще бъде изтеглен чрез жребий и ще получи специален подарък: комплект от Душ олио и SOS спрей на Laboratorios BABÈ.

Участвайте в томболата като напишете своя въпрос във формата по-долу. Името на печелившия ще обявим на 24 октомври 2023г.

Условията на играта можете да прочетете тук.

*** ИГРАТА ПРИКЛЮЧИ.

 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Милена Пандева-Масла ( преди 6 месеца )
Имам суха кожа и я подхранвам с кремове с Q 10. Може ли да използвам хидратиращ крем през зимата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар