Здраве и красота

Подхранващ лосион с кокосово масло, ший и тамян

За красива, млада, стегната кожа

02.11.2023г. / 11 50ч.
Илияна Николова
Подхранващ лосион с кокосово масло, ший и тамян

Домашно приготвената козметика е за предпочитане, ако искате да сте сигурни какво точно слагате и какво не върху кожата си. Натуралните съставки имат силата да балансират кожата, да я подхранят и хидратират, без да я застрашават. 

В домашните лосиони за красива и мека кожа не се съдържат вредни съставки и примеси, а само природни компоненти, даващи жизненост и свежест. 

През есента и зимата кожата е поставена пред огромни предизвикателства заради студа, атмосферните условия, вятъра. За да я подхраните, можете да използвате няколко безкомпромисно ефективни съставки, за да си направите домашен лосион за мека кожа. 

Сред тези съставки са чудесните кокосово масло, масло от ший, масло от тамян, зехтин. Всички те са с плътна структура, богата на мастни киселини, които проникват в голяма дълбочина и подхранват кожата, хидратират и изглаждат несъвършенствата. 

Свързани статии

Ето и съставките на домашния ви лосион за мека кожа:

  • 100 г кокосово масло;
  • 2 супени лъжици масло от ший;
  • ¼ чаша студено пресован зехтин;
  • 10 капки масло от тамян;
  • 10 капки лавандулово масло;
  • 1 супена лъжица пчелен восък. 

Разтопете маслото от ший, восъка и кокосовото масло в съд на водна баня на тих огън. Разбъркайте добре, докато се разтопят и смесят. Добавете зехтина и разбъркайте, докато отново добие хомогенна структура. 

След като сместа изстине леко, прибавете и маслото от лавандула и тамян. Изчакайте лосионът да изстине напълно и леко да се втвърди. Накрая пасирайте с пасатор, докато се получи кремообразна смес. 

Прехвърлете в подходящ за съхранение съд и затворете плътно с капак. Използвайте лосиона сутрин и вечер за красива и мека кожа. 

Коментирай
Свободно време