Здраве и красота

Почистващ лосион за лице със суров мед

Как да си го приготвите вкъщи

16.08.2023г. / 07 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Почистването на лицето е от съществено значение за поддържането на здравословното състояние на кожата.

Важно е да почиствате кожата с натурални продукти, които не само не са агресивни към кожата, но и подхранват с природни съставки, хидратират във възможно най-голяма дълбочина. Това помага за намаляване на уврежданията и появата на бръчки.

Топ 10 грешки при почистването на лицето

Суровият мед е именно такъв природен продукт, имащ изключително мощни свойства в подхранването на кожата, хидратирането ѝ и доставянето на необходимите вещества за забавяне на стареенето и потискането на възпаленията.

С негова помощ можете да си направите чудесен домашен почистващ лосион, който щади кожата и същевременно я почиства дълбоко, подхранва я и я предпазва от преждевременно стареене.

Какво ви трябва:

  • ¼ чаша суров мед;
  • ¼ чаша розова вода или кокосова вода;
  • 2 супени лъжици течен кастилски сапун;
  • 1 чаена лъжица масло от авокадо;
  • 12 капки етерично масло по избор.

Натурални почистващи средства за лице (галерия)

В подходящ съд добавете розовата или кокосовата вода, меда, сапуна и маслото от авокадо. Внимателно разбъркайте, докато се смесят и разтворят напълно.

Добавете етеричното масло и отново разбъркайте. Затворете плътно с капак съда, който сте избрали и разклатете много добре. Разклащайте преди всяка употреба.

Защо не трябва да използвате течен сапун върху лицето си?

Нанасяйте малко количество от почистващия лосион с помощта на памучен тампон върху кожата на лицето, като масажирате с леки кръгови движения. Не се налага изплакване след употреба.

Коментирай