Здраве и красота

Подхранваща маска за лице с шоколад

Какаото подхранва и хидратира кожата в дълбочина

30.12.2023г. / 07 00ч.
Илияна Николова
Подхранваща маска за лице с шоколад

Тъмният шоколад съдържа антиоксиданти, които са много полезни за организма. В малки количества черният шоколад може да подпомогне здравето ви и определено няма да навреди на фигурата ви. 

Но той е особено полезен и за кожата, ако се прилага външно. Благодарение на мазнините и антиоксидантите в състава си, тъмният шоколад прави кожата мека, гладка, потиска възпаленията, стимулира регенерацията на клетките. 

Черният шоколад съдейства в потискането на влиянието на свободните радикали, които са сред основните причинители на преждевременно стареене, поява на бръчки, повяхване на кожата, възпаления, акне. 

Можете да се възползвате от тези негови свойства, като си направите прекрасна маска за лице, с помощта на която да стимулирате здравето и сиянието на кожата си. 

Какво съдържа маската за лице с шоколад:

  • 3 кубчета черен шоколад;
  • 2 супени лъжици прясно мляко;
  • 1 чаена лъжица канела. 

Свързани статии

Разтопете шоколада на водна баня. Свалете от огъня. Към него добавете млякото и разбъркайте, докато се смесят добре и млякото се загрее от топлината на шоколада. Накрая добавете канелата и отново разбъркайте до пълното хомогенизиране. 

Нанесете маската върху лицето с кръгови масажиращи движения. Кожата трябва да е предварително почистена и подсушена. Масажирайте 3-4 минути, след което оставете маската да действа още 30 минути. 

Изплакнете с хладка към леко топла вода без отмиване със сапуни или измиващи средства. Подсушете. 

Правете маската 2-3 пъти седмично за най-добри резултати. 

Коментирай