Здраве и красота

Озаряваща маска за лице с продукти от природата

За здрава и сияеща кожа

07.11.2023г. / 05 00ч.
Илияна Николова
Озаряваща маска за лице с продукти от природата

Когато сезоните се сменят, кожата винаги е поставена пред редица предизвикателства. Преминавайки към есенно-зимния сезон, кожата се нуждае от повече грижи, подхранване, хидратиране, за да остане мека и гладка.

Стресът, който смяната на сезоните причинява на кожата, може да я направи суха, вяла, посърнала и с крайно уморен вид.

За да се справите с този проблем и да не допускате кожата ви да изглежда зле през есента и зимата, постарайте се да я дарявате с необходимите хранителни вещества.

За целта си пригответе домашна маска с продукти от природата, които имат мощта да подхранват, хидратират и възстановяват кожата, да я предпазват от агресивните атмосферни условия и да стимулират естествените ѝ оздравителни процеси.

Свързани статии

Сред най-добрите продукти в този смисъл са медът, бананът, джинджифилът и лимонът. Като добавите към тях и щипка канела, кожата ви ще сияе неотразимо.

Как да си направите озаряваща маска за красива кожа?

Ето и съставките:

  • 1 добре узрял банан;
  • 1 пълна супена лъжица мед;
  • 2 чаени лъжици пресен лимонов сок;
  • ½ чаена лъжица ситно настърган джинджифил;
  • 1 щипка канела.

Смесете всички съставки в блендер и пасирайте добре. Нанесете върху добре почистена и суха кожа. Оставете маската да действа поне 30 минути.

След това изплакнете с леко хладка вода. Правете маската през ден всяка вечер, като впоследствие нанасяте хидратиращ крем.

Кожата ви ще бъде предпазена от атмосферните предизвикателства през есенно-зимния сезон, ще остане добре хидратирана и подхранена.

Коментирай