Здраве и красота

Здравословни добавки към водата, които я правят още по-полезна

И по-вкусна

15.01.2024г. / 15 00ч.
Илияна Николова
Здравословни добавки към водата, които я правят още по-полезна

Водата е най-здравословната течност, която можете да пиете. Тя е най-естествената, натурална и необходима напитка за тялото, без която животът е немислим.

Но много хора не пият достатъчно вода, защото в днешно време индустрията предлага много примамливи и апетитни напитки. Повечето от тях обаче са нездравословни и водят до влошаване на здравето и са предпоставка за различни заболявания и наднормено тегло. 

За да направите водата още по-апетитна, вкусна и здравословна, можете да добавите към нея някои полезни съставки. Те ще ви накарат да я пиете редовно и с удоволствие, като пренебрегнете нездравословните напитки с добавени захари и оцветители. 

Кои са здравословните добавки към водата, които я правят още по-полезна и вкусна?

Лимони 

Добавянето на лимони към водата я прави освежаваща напитка, която е не само вкусна, но и изключително полезна. Водата с лимон е алкализираща, което подобрява здравословното състояние, стимулира бъбречната функция, отделянето на урина и детоксикира организма. Тя намалява киселинността в тялото, като това предпазва от възпаления, подагра, хронични заболявания, които са предпоставка за влошено здравословно състояние. 

Ябълки 

Добавете резени ябълка във водата си и ги оставете да престоят в нея за една нощ. Водата ще придобие леко сладък вкус и ще се насити с полезните вещества, съдържащи се в ябълките. Водата с ябълки е полезна за намаляване на холестерола и контрол на кръвната захар. 

Свързани статии

Диня и пъпеш 

През лятото няма по-свежа и вкусна напитка от водата с резени диня и пъпеш. Динята и пъпешът са много богати на течности, витамини, минерали и антиоксиданти, което насища водата с тези вещества и я прави по-хидратираща и наситена с електролити. 

Краставици 

В краставиците се съдържа голямо количество вода. В нея са разтворени редица минерали, сред които витамин А, С, К. В краставиците се срещат още минералите магнезий и калий, които са ценни електролити. Водата с краставици е полезна и за кожата, защото хидратира и подхранва с ценни вещества отвътре. 

Чиа 

Чиата в досег с водата набъбва и освобождава гелообразно вещество. Водата с чиа е полезна при запек, защото стимулира храносмилането и секрецията на ензими. Тя хидратира и доставя ценни протеини, минерали, антиоксиданти и витамини на тялото. Водата с чиа е полезна за костите, кръвната захар, холестерола, за подобряване на функциите на сърдечносъдовата и нервната система. 

Коментирай
Свободно време