Здраве и красота

Хитри трикове за дълготраен парфюм

Как да удължите трайността на аромата

18.04.2024г. / 19 35ч.
Илияна Николова
Хитри трикове за дълготраен парфюм

Парфюмът е важен елемент от цялостната визия и излъчване. Той подчертава предимствата ви, женствеността ви, прави присъствието ви забележимо. Но един от проблемите, свързани с парфюма е трайността му. За да я удължите, можете да се възползвате от някои хитри трикове вместо да пръскате от него по няколко пъти на ден.

Ето няколко чудесни трика за дълготраен парфюм. 

Пръскайте дрехите, не само кожата

За да накарате аромата да остане забележим задълго, добавяйте го и по дрехите си. Разчитайте на тях, за да подчертаете предимствата на парфюма си. Не забравяйте да пръснете и върху връхната си дреха.

Пръскайте косата 

Косата е ваш атрибут. Тя се вее около лицето ви и може да бъде оръжие в разпръскването на аромат. Така че я използвайте за дълготраен ефект на парфюма.

Пръскайте по китките 

Ръцете ви са непрекъснато в движение. Затова можете да използвате и тяхното влияние върху аромата. Пръскайте върху китките, защото там сърдечният ви пулс играе допълнителна роля. Той преминава осезаемо през тънката кожа в тази област, като това създава повишена температура и спомага за изтласкването на аромата.

Пръскайте по шията и зад ушите 

Тази зона също е свързана със сърдечния пулс и затова допринася за дълготрайността на парфюма. Не забравяйте да пръснете по шията и зад ушите. Така ще си осигурите аромат през целия ден.

Свързани статии

Нанасяйте парфюм веднага след душ 

Порите на кожата са отворени и отпуснати след взимане на душ. Възползвайте се от това и нанасяйте парфюма си веднага след баня и след нанасяне на хидратиращите ви продукти. Кожата ще е готова да приеме възможно най-много в този момент.

Нанасяйте два пъти 

Можете да накарате парфюма си да ухае по-дълго, като наслоите ароматите. Единият път нанесете върху леко влажна кожа веднага след баня. След като подсушите кожата добре, изчакайте известно време и преди да облечете дрехите си, нанесете парфюм още веднъж. Така ще си подсигурите дълготраен аромат през целия ден.

Избягвайте да търкате местата, на които нанасяте парфюм

Една от основните грешки при нанасяне на парфюма е търкането на кожата. Така всъщност правите парфюма по-малко траен и карате аромата му да изчезва бързо. Не го правете. Вместо това нанасяйте и оставяйте парфюма да попие в кожата или косата ви. Така молекулите му ще са по-наситени и ще освобождават аромата си през целия ден.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
анонимен ( преди 1 седмица )
До: КоконаВинаги си пръскам парфюма върху дрехите,какви петна ми говорите? Това не е кафе,нито кола,! Не казват да си миете косата с парфюм,а само да се пръснете.Полезна информация .Бих добавила след грима пръснете пред вас и минете през него така и коса и дрехи всичко минава малко през парфюма
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 1 rate down comment
Кокона ( преди 1 седмица )
Пълни глупости!По дрехите оставят мазни петна!По косата е вредно казват специалистите!Тайната за трайност е в качествен и много скъп парфюм какъвто малко хора могат да имат!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар