Здраве и красота

Лечение на кокоши трън

02.06.2009г. / 14 01ч.
Надежда Маринова
Лечение на кокоши трън

Кокошият трън представлява вид брадавица, причинена от Човешки папилома вирус. Появяват се по стъпалата, между пръстите на краката и по-рядко по пръстите на ръцете. Врастват много дълбоко в кожата, в средата обикновено имат тъмни точки. С порастването стават болезнени. Ако не се лекува навреме кокошият трън, може да се разпространи и от един да станат множество по-малки.

\n

Дерматолозите ще ви посъветват да използвате изгаряне с течен азот, което е болезнено и не винаги успешно. В аптеките ще намерите различни мазила и специални салицилови лепенки. Народната медицина препоръчва кокошият трън да се налага с лапи с мед, лук, аспирин, третиране с адски камък и какво ли още не.

\n

Различните начини на лечение са ефикасни при едни хора, но изобщо не дават резултат при други. Компресите (лапите) се правят всяка вечер, като се оставят да действат през цялата нощ.

\n

Ето някои от тях:
1. Върху кокошия трън се капва капка калиев перманганат.
2. Компрес от счукан чесън със сол.
3. Луковица от кокиче се разрязва на две и се налага върху кокошия трън. Прави се превръзка. (Това е рецепта на баба Ванга.)
4. Върху кръгче от домат се капва салицил, слага се на мястото и се държи, докато може да изтърпите.
5. Салицил на прах се смесва с малко крем “Здраве”. Намазва се кокошият трън, слагате лепенка и се прави превръзка.
6. Слага се малко сребърен нитрат (адски камък), отгоре лепвате лепенка. Така престоява една нощ. На сутринта кокошият трън е почернял и след време сам пада.
7. Пчелен клей се затопля, за да стане еластичен като дъвка. Слагате върху кокошия трън, отгоре залепвате лепенка. След няколко седмици кокошият трън пада.

\n

Ето и моят опит:
Навремето един кожен лекар ми препоръча следната лесна рецепта. Тя е евтина, не е трудоемка и от нея не боли.

\n

В малко шишенце смесвате равни части вода, оцет и олио. Всяка вечер накисвате във вода кокошия трън, за да се размекне хубаво. Разклащате хубаво течността, напоявате малко памук и го слагате върху мястото. Отгоре завивате с парче от найлонов плик, може да сложите и хлабава превръзка с бинт. На сутринта развивате. Вечерта повтаряте същото.

\n

Бъдете упорити и след месец кокошият трън ще изчезне!

\n

Вижте още:
Как се лекува кокоши трън?

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Яна ( преди 11 години )
От няколко месеца имах един, но скоро станаха 3. За втори път пробвам домашно лечение с азот и се надявам този път да се получи....Страх ме е да не стане нещо сериозно, защото ще се наложи да отида на лекар, а ми казват че там боли много повече..Успех на всички, това е просто ужасно да го има човек...дано се управите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Dimitar ( преди 11 години )
Привет...Аз също страдах от кокоши тръни...имах около 15 на 2те ръце! Пробвах доста неща , но без резултат!Накрая чух че дъждовната вода помагала и реших да пробвам. Събрах в една чиния след един порои и натопих ръцете си 2 пъти по 15-20 мин. Без да обръщам внимание ежедневно , след около един месец забелязах , че вси4ките кокоши тръни бяха изчезнали!!Дано даде резпултата и при вас !!! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
jivko ( преди 11 години )
Значи искам да попитам някой ако знае точно как изглежда жилото на кокошия трън ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31 rate up comment 11 rate down comment
Младен ( преди 11 години )
здр.появиха ми се доста кокоши тръни и на двата крака.някои ако може дами предложи как да ги махна ще съм му благодарен.имам ги от около 2 месеца.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Григор ( преди 11 години )
Три пъти съм имал по ръката кокоши трън. Два от тях ходих на лекар и го гориха с течен азот. Изчезва напълно и хубавото е, че се прави еднократно и после не се занимаваш докато зарастне. Няма и белези след това, само леко наболява докато се право процедурата която е 20 тина секунди.Третия път когато съм имал мисля че ходих в аптека и питах за нещо против кокоши трън дадоха ми някакво мазило и от него също помогна само че трябваше да гледам да не забравя няколко дена да се мажа. Така че и в аптека ще ви дадат ефективно средство според мен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
mark ( преди 11 години )
здравейте ако се мъчите толкова вземете един нож или тел нежто по остро и малко по малко го режете то е мъртва кожа и не се осешта нищо!!!!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
my decision ( преди 11 години )
Аз имах голям проблем с тези образувания. Реших го с ежедневното им намазване, около 10 дни, със сок (мляко) от листата на смокиня.Ефектът се прояви след около 5-6 месеца.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
Васил ( преди 11 години )
Ходете на лекар, бе, хора! Не хапят! А като го правите вкъщи винаги има опасност от инфекция. Стига с тия "бабини" рецепти, има си хора, учили за подобни неща. Крайно време е да започнем да се доверяваме на медиците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Miglena ( преди 11 години )
На мен от близо месец ми се появи кокоши трьн на средния прьст на рьката точно на свивката,много ме боли-особено като отварям вратата.Сега чета тук това онова и ще пробвам някои неща ,дано да помогнат.А на лекар не сьм ходила.Благодаря от сега за споделеното!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
петър ( преди 11 години )
прочетох всичитеви коментари и рецепти .този проблем го имам от 22 г. какволи не пробвах със салицил икартоф,домат, смокиня, сцет и пресно телешко месо .лечител преди години ги маза с някаква каша образувасе голяма петора рогово в-во иголяма дупка ,но тръна не излезе .и така след всяко лечение ходя нормално 1 до 2 месеца ипосле пак същото .много упорити тръни немога да им изкарам жилото
отговор Сигнализирай за неуместен коментар